Skocz do zawartości
john_doe

Prosba do posiadaczy gf4 ti(najlepiej prolinka) i nie tylko.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Wciaz walcze z moim gf4 ti 4200 i zmuszeniem go do dzialania w trybie agp 4x. moj problem opisalem juz wczesniej :

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=131...=gf+4ti+prolink

Jak widac wciaz walcze... dzis sprawdzalem karte na kolejnum kompie u qmpla (dzieki Żmij :) ) na jego kt266.. po zmaine karty z jego gf2mx na moja system nie odpalil (trup) po ponownym wlozeniu mx-a ustawilem w biosie agp x2 i znuff zamienilem karty... odpalilo ale w biosie zniknelamozliwosc zmiany agp na 4 8O !. Po b. dlugim i dokladnym ogladnieciu karty (loopa + silne swiatlo) zobaczylem cos jak uszkodzona sciezke w okolicy slotu AGP. "Uszkodzenie" (?) jest w okolicy 2 sciezki od prawej strony karty lezacej "na plecach" tj coolerem i gpu na stole. Mam pare pytan :

-za co odpowiada ta sciezka? mmoze za moje agp 4x?

-ma ktos czytelne,duze zdjecie takiej karty (bul podobnych) do porownania? wszystkie ktore znalazlem sa za malo czytelne...

-jak moglo dojsc do tego uszkodzenia? o ile to jest uszkodzenie...

-czy mozna to jakos zlutowac?

Mam nadzieje ze w koncu sie z tym uporam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

staruj do serwisu mow ze nei dziala a jak powiedza ze eni wymienia stuj pod sklepem i azdy kto wchodzi mow zeby nic niekupowali bo zlodzieje ktos to juz  z forum testowal  dzialaa :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! juz dawno pobieglbym z nia do serwisu ale jak juz pisalem w poprzednim temacie , w skutek niesamowcie niemozliwe-nierealnego ciagu zdarzen SLEDZ od karty został wykrecont i aktualnie go nie mam :(

A jak do ACTIONA pojedzie karta bez sledzia i z takim problemem to nici z gwarancji.... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomo --> swietny pomysl ale kurza twarz ten gf ma dziwnie ulozone wyjscia... :evil: takie samo jest w gf4mx prolinka tyle ze odwrotnie... probowalem z kilkunastoma kartami.. glupia sprawa, bo potrzebuje tego sledzia tylko na czas naprawy ew wymiany gwarancyjnej. Na codzien jade na sledziw wlasnej konstukcji, ale wyglada on dosyc prymitywnie wiec oddanie z nim karty odpada....

irnlng----> ani mysle sam tego robic, nie mam odpowiedniego sprzetu no i jestem kaleka manualna.... chyba bym sie pochlastal gdybym zwalil ta karte, na nowa, co ja pisze, na jakakolwiek nie mam $.

Moze ktos ma gf4 i cyfrowke zeby wrzucic to zdjecie albo ma jakies wyrazne z netu? chociaz sprawdze czy moje domysly sa sluszne...

a moze wie ktos za co odpowiadaja konkreten sciezki na slocie agp?

na tym agp2x karat dziala w 100% - a myslalem ze taki sprzet jak grafa jesli juz wysada to calkowicie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem z moim Prolinkiem Geforce4 Ti4200 64 MB. Karta wiesza mi sie przy AGP x4 po kilkunastu sekundach. Kupilem ja 3 tygodnie temu. Co mam robic? W serwisie powiedzieli mi, ze karta jest ok. Gdy przestawie AGP na x1 to wszystko dziala w miare stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem z moim Prolinkiem Geforce4 Ti4200 64 MB. Karta wiesza mi sie przy AGP x4 po kilkunastu sekundach. Kupilem ja 3 tygodnie temu. Co mam robic? W serwisie powiedzieli mi, ze karta jest ok. Gdy przestawie AGP na x1 to wszystko  dziala w miare stabilnie.

Fest serwis... a Ty sirotka ! Przeciez jak jest zwalona - u Ciebie nie biega to do SERWISU i muszą Ci wymienić !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

simonoj --> jesli masz kompletna karte a nie tak jak ja (tzn jest kompletna tylko ten sledz:) ) to wal do serwisu, najlepiej jeszcze z piana na ustach :twisted: i powiedz tym gamoniom ze jak karta jest dobra to niech sobie ja zatrzymaja a tobie wydadza nowy egzemplarz :)

Ale zanim zrobisz taka wielka burze to pozycz od kogos jakas karte dzialajaca na agp4x i sprawdz czy to przypadkiem nie mobo nawala albo zalilka.. he he i sprawdz czy nie masz przepalonych sciezek... W twojej sytucaji niewarto ograniczac sie do agp x1 :)

Trzeba walczyc o swoje :)

Ja testowalem jeszcze :

-czyszczenie stykow agp spirolem (a potem czyszczenie jamy ustenej ale to inna historia 8) )

-reinstalke i instalowanie roznych sis-agp driverow

-przedmuchanie slotu na plycie

mnie nie pomoglo (pomogla MOC i lutownica) ale moze u ciebie tam lezy problem... nie pisales czy oddawales do serwisu sama karte czy calego kompa

Tak czy inaczej powodzenia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...