hacker607 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam:] Flashowalem biosa w karcie Abit rdeon 9600XT, proces wgrywania sie przerwal, komp sie zwiesil. Karta nie zyje, nie wyswietla zadnego obrazu. Podlaczylem rownolegle karte na PCI zeby cos widziec, i teraz gdy chcem wgrac biosa wyskakuje "Inocrrect Rom ID.. ROM mapping error" Uzywalem programu zalaczonego przez Abit'a tj. WinFlash. Da sie jakos uratować kartę? Prosze pomóżcie! :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 o qrde mysle ze karta nie powinna być zwalona bo nic się nie mogło spalić to wina firmware'u jest prawdopodobnie karta żyje tylko jest pod kroplówką sproboj wgrac najpierw bios np. z 9550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hacker607 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 On mi nie chce zadnego biosu przyjac, poniewaz te programy robią kopie. Czyli jak sprawdza stary bios to wyskakuje blad.Musialbym najpierw wyczyscuic pamiec a dopiero wgrac bios, Tylko tajk to zrobic ? :/ :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 hm... na to pytanie odpowie ci już zaawansowany tweakowicz a nie ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 On mi nie chce zadnego biosu przyjac, poniewaz te programy robią kopie. Czyli jak sprawdza stary bios to wyskakuje blad.Musialbym najpierw wyczyscuic pamiec a dopiero wgrac bios, Tylko tajk to zrobic ? :/ :mur: 1723923[/snapback] poczytaj tutaj: video bios flash guide nie wnikałem ale na koński rozum powinno istnieć coś jak parametr force. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...