Skocz do zawartości
przemot

Błąd "odmowa Dostępu" Podczas Instalacji Sp2

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie. Sciagnolem sobie service packa 2 (260mb) i chialem zainstalowac. no wiec uruchomil sie instalator uruchomil tworzenie kopi zapasowej itd i zaczal instalowac nowe pliki lecz podczas instalownia tych plików nagle przerywa instalacje i wyskakuje komunikat "odmowa dostępu" i powraca do dawnych plików. Czy ktos moze mi pomoc? bo nie wiem czemu tak sie dzieje. da sie to jakos naprawic? Prosze o POMOC! :sad: :sad: :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Wyłączyć proste udostępniania plików (Moj komputer/Narzędzia/Opcje folderów/Widok >> Użyj prostego udostępniania plików (odznaczyć)

2. Właściwości obiektu i w: zakładce Zabezpieczenia/Zaawansowane/zakładka Właściciel

Ad1. Wybieramy nowego właściciela

Ad2. Zaznaczamy

W Windowsie XP Home Edition, podane opcje dostępne są po uruchomieniu systemu w trybie awaryjnym.

Do zmiary uprawnien w tej wersji systemu może rówież posłużyć aplikacja CACLS.EXE

Start - Uruchom - CMD, wpisujemy: CACLS.EXE

Składnia tego polecenia dostępna po wpisaniu: CACLS.EXE /?

Może tutaj ?

Edytowane przez Eskan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie. kiedys mialem juz SP2 tylko ze formatowalem dysk a mam windows xp z dodatkiem SP1. teraz jak chce zainstalowac ten SP2 to cos sie kopie.

1725678[/snapback]

jak już nic nie wymyślisz to sprobuj slipstreaming - wiem, że trzeba wszystko formatować ale ma to i swoje plusy. do zabawy w te klocki polecam nLite.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklej moze log z instalacji SP2 ktory podczas jego instalowania powinien sie utworzyc, albo sam poszukaj ktorego pliku nie moze nadpisac.

Jak masz alchol lub inny emulator cdromu to odinstaluj go na czas instalacji, bo czesto instalator nie moze nadpisac pliku zwiaznego z aspi ktorgo uzywa np. alcohol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi