luki48 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Czesc!! Aktualnie mam kiepski sprzet ale chce cos z niego wycisnac jeszcze przed zmiana na nowy. Mam plyte glowna ecs k7s5a z biosem honey X i Athlona K7 czy jakos tak. Ale mam taki problem ze jak ustawie szyne fsb na 150mhz to komp sie nie chce wlaczyc a jesli jest ponizej to jest gites i podkrecilem tylko o 100mhz mojego procka. wiec co jest przyczyna tego ze komp nie chce sie odpalic przy wiekszej szynie fsb ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 może poprostu już się więcej procek nie podkręci, możesz jeszcze spróbowac podnieśc napięcie dla procka. Napisz dokładniej jakiego masz procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Jaki proc :> Jaki zasilacz ......... :> czytałeś FAQ chyba nie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki48 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Mam athlona 1000mh podkrecilem go do 1.1ghz a zasilacz mam 300W stary i chyba wtdaje mi sie ze to przez zasilacz nie moge podkrecic wiecej. a napiecia nie moge zmienic bo mam zablokowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Te starsze atholny nie kręcą się nadzwyczajnie :). Zobacz na napięcia :) z miernikiem . Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki48 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 aha. dokladnie to mam procesor AMD Athlon Code Name: Thunderbird Napięcie: 1.760v ale skacze jak porabane w dol i w gore. Aha i moze ktos wie jak odblokowac mnoznik w tym procku ale tak zeby mi sie komp potem wlaczyl bo juz kiedys probowalem to po taki czym tez mi sie nie chcial komp startnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Nie ma sensy kręcić takiego proca, ja mam durona 1800 i moge go ustawić na 2104, ale to bardzo mała różnica, więc mam na defaul... Próbowałem go na athlona, ale nie działał... :( :cry: :cry: Edytowane 30 Października 2005 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Zrób to co pisałem z napięciami i sprawdź temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...