Temir Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Przede wszystkim witam wszystkich ! Więc po kolei. Kupiłem ostatnio nowy komputerek. Monitor został stary. Jest to stary proview (jakiś 8 letni). Z góry mówie że przeczytałem wszystkie tematy z podobnym problemem(w żadnym nie było takiego przypadku). Chodzi o miganie obrazu. Takie jak przy zmianie rozdzielczości. Jest to na tyle dziwne, że mignięcie następuje zawsze w tym samym czasie. Wtedy kiedy klikam na jakiś plik wideo (cokolwiek film, teleledysk) prawym przyciskiem (żeby rozwinąć liste opcji) nastepuje to mignięcie. Tak jest przy każdym pliku wideo i występuje to zawsze. Karta to Geforce 6600 Gt PCI express gainwarda. W najbliższym czasie będe kombinował żeby podłączyć inny monitor ale może ktoś wie jak coś takiego rozwiązać albo co jest przyczyna. Z góry dzięki za odpowiedzi. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temir Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Naprawde nikt się nigdy z czymś takim nie spotkał :?: :neutral: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwoc Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam. U mnie sytuacja wygląda nieco inaczej. Kilka minut po włączeniu monitora (Belinea 101920C) monitor na sekundę robi się czarny po czym powraca wszystko do normy. Z reguły dzieje się to razw czasie pracy, rzadziej dwa razy. I niestety w nieutalonych momentach. Nie wiem co o tym myśleć. Mam jeszcze zamiar podmienić kabel DVI na inny i jeśłi mi się uda to pożyczyć jakąś kartę graficzną żeby wyeliminować problemy z tymi dwoma komponentami. Być może po prostu jest gdzieś zimny lut który powoduje takie zjawisko, ale wtedy zdarzałoby się to chyba szybciej niź po kilku minutach. Sam nie wiem co o tym myśleć. Monitora nie chcę wsyłać na razie do naprawy bo usterka jest tak ulotna, że hej... Pozdrawiam marwoc :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Może podaj dokładniejszy konfig kompa :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwoc Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Pentium 4 2,4 płyta Asus P4P 800 SE RAM 768MB grafika: Radeon 9200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Zasilacz system ;] jakie odświeżanie (monit ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwoc Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 zasilacz jest 350W, taki jaki był w obudowie tracera, całość działa pod Windows XP Professional z SP2; rozdzielczość 1280x1024, odświeżanie 75HZ, sterowniki dla monitora są Belinei, dla karty graficznej - takie jakie system znalazł w Microsoft (z lutego 2005 jeśli ma to znaczenie) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Mignięcie tzn na początku miałem się spytać (znika obraz czy widać jakieś falowanie :>) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwoc Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Nie faluje. po prostu po kilu minutach np. w trakcie odpalania się Firefoxa robi się ekran czarny i po sekundzie wraca do normy. Czasem raz. Rzadziej dwa razy w czasie pracy po włączeniu. Czasem nie ma tego wcale (aczkolweik to już zdecydownaie najrzadziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Wina monitora ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwoc Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 sam nie wiem. ma razie wyłaczyłem sprzętowe wspomaganie grafiki i chwilowo coś takiego sie nie dzieje co się działo, ale to może cisza pred burzą i monitor zrobił sobie jeden dzień przerwy. W każdym bądź razie powpatruję się co najmniej tydzień podejrzliwie w niego. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...