leeoo Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Do istniejącej sieci 2 komputerów zbudowanej na routerze Dlinka dołożyłem AP Planeta aby móc korzystać z laptopa HP (z wbudowaną kartą sieciową) bez przywiązania do kabli. Wszystko działa poprawnie (sieć, drukowanie sieciowe dostęp do netu) jest jednak jeden problem. Co 10 minut w laptop rozłącza połączenie (pisząc, że połączenie zostało utracone) wtedy trzeba nacisnąć NAPRAW i znów wszystko jest ok. przez następne 10 minut. Nie wchodzi w grę zbyt duża odległość bo testy prowadziłem kiedy AP leżał koło laptopa. Próbowałem też zamiast AP Planeta wstawić Ovisa ale sytuacja się powtarzała. Poza tym zauważyłem taką rzecz: pingując router w momencie przerwania połączenia pojawia się”błąd sprzętu”, natomiast kiedy przy aktywnym połączeniu wypnę zasilanie z APka to najpierw pojawia się kilka linijek o przekroczeniu czasu a dopiero potem błąd sprzętu. Jak sądzę błąd tkwi w ustawieniach laptopa. Nie mam natomiast pojęcia gdzie i co przestawić. Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Do istniejącej sieci 2 komputerów zbudowanej na routerze Dlinka dołożyłem AP Planeta aby móc korzystać z laptopa HP (z wbudowaną kartą sieciową) bez przywiązania do kabli. Wszystko działa poprawnie (sieć, drukowanie sieciowe dostęp do netu) jest jednak jeden problem. Co 10 minut w laptop rozłącza połączenie (pisząc, że połączenie zostało utracone) wtedy trzeba nacisnąć NAPRAW i znów wszystko jest ok. przez następne 10 minut. Nie wchodzi w grę zbyt duża odległość bo testy prowadziłem kiedy AP leżał koło laptopa. Próbowałem też zamiast AP Planeta wstawić Ovisa ale sytuacja się powtarzała. Poza tym zauważyłem taką rzecz: pingując router w momencie przerwania połączenia pojawia się”błąd sprzętu”, natomiast kiedy przy aktywnym połączeniu wypnę zasilanie z APka to najpierw pojawia się kilka linijek o przekroczeniu czasu a dopiero potem błąd sprzętu. Jak sądzę błąd tkwi w ustawieniach laptopa. Nie mam natomiast pojęcia gdzie i co przestawić. Proszę o pomoc 1728751[/snapback] No kurczę ja mam to samo!!! (d-link 624 + laptopp Wifi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 zacznij od firmare na obu sprzetach potem pogadamy P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...