Marfo Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Witam Czy można zmusić jakoś wentylator box-owy aby działał ciszej (Athlon 3000+) głównie chodzi mi o zmniejszenie obrotów i tak samo z chłodzeniem chipsetu na płycie ASUS A8N-E, także obroty. Próbowałem speedfanem ale nie zauważyłem jakichkolwiek zmian. P.S. zmieniałem z 100% do 70% ale obroty te same!? Pomocy, z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 SpeedFan -> konfiguracja->zaawansowane->IT8712->PWM1 mode -> software controlled. Wtedy mozesz ze speedfana sterowac wentylatorem, ale musi on byc podlaczony do CPU fan na płycie. Poza tym twoja plyta ma sama mozliwosc sterowania wentylatorem z procesora i robi to b.dobrze. U mnie wentyl boxowy w idle chodzi na 900obr, a temp 30*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...