Przemekc1 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Czyli tak, mam Bartona 2500+ i płyte ABIT NF7 -S v2,0 i 2x256 pamieci TwinMos. Jakoś nigdy nie podkrecalem tego procka tak wyszło. Teraz chciałem to zrobić i mam taki problem, wchodzę do biosu zmieniam procka na 3200+ i komp uruchamia sie ponownie. Wtedy wyskakuje okienko bios rom checksum error, please instert system disk. Co dziwne wystarczy wylaczyc kompa (nie zresetowac biosu) na jakies 30sec i wsyzstko wraca do normy, tyle ze procek jest pokazywany jako 1100MHZ. Dodam, że na 2500+ nie ma ABSOLUTNIE ŻADNCYH problemów z grami/programami/ ogolnie wszystko jes super stabilne. Ma ktos jakieś pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 moze zmiana napiecia na procku? chipsecie? za duze od razu fsb dales jest topic o abicie, poczytaj, tam to na pewno bylo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 tez tak mialem jak ram przekrecilem. zalecam przefleszowanie na nowo biosu (oby na ustawieniach fabrycznych !) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 A jak nie to kostka od biosu padła :|. Wtedy tylko wymiana kostki (nie wielki koszt + jej zaprgramowanie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...