powderkp Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Mam dwa kompy i jedno połączenie do sieci. Chce podmienić kompy [jeden jest mi potrzebny gdzie indzie] i nie mogę gdyż: Automatycznie nadawany adres IP jest niepoprawny. Systemy są identyczne, identyczna karta sieciowa[ przekładam z jednego do drugiego] ten sam dostawca i psikus. Pierwszy komputer bez problemu otrzymuje poprawny IP natomiast ten drugi błędne[sprawdzałem na większości systemow, jest to samo] więc wydaje mi się ze nie powinno brakować na moim komputerze jakiegokolwiek składnika. podzespoły współgrają z siecówką[ PLANET WL-8305] ma swietną jakośc sygnału. Poprostu nie mam pojęcia dlaczego jeden moze otrzymać poprawne IP a drugi nie [wklepywałem IP i też się nie chciał połaczyć z netem] a sieciówka ma autoryzacje w sieci. :mur: bo juz nie wiem o co chodzi [usługa DHCP jest włączona] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powderkp Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 tzn. nie sprecyzowałem się ;] wina jest mojego sprzętu ;] [bo chyba oprogramowanie odpada] czy dostawcy internetowego bo jeśli to drugie to wzywam ekipe [inaczej nie chce płacić za bezpodstawne] ;] ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...