bartuncio Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam. Mam Acera TM 4102WLMI.Od poczatku mam na nim Acerowski programik do zarzadzania energia.Ostatnio zainstalowalem Notebook Hardware Control.Glownie chodzi mi o jak najrzadsze wlaczanie sie wentylatorka. W NHC obnizalem napiecie na procku, kombinowalem, ale wentylator dalej halasuje... Nie wiem czy problem nie tkwi w tym ze rownolegle z NHC pracuje ePM.Laptopik pracuje caly czas na zasilaczu dla ulatwienia. Ktos ma jakis zloty srodek?Najwyzsza wydajnosc przy najcichszym dzialaniu?Jakies ustawienia w jednym badz drugim programie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam. Mam Acera TM 4102WLMI.Od poczatku mam na nim Acerowski programik do zarzadzania energia.Ostatnio zainstalowalem Notebook Hardware Control.Glownie chodzi mi o jak najrzadsze wlaczanie sie wentylatorka. W NHC obnizalem napiecie na procku, kombinowalem, ale wentylator dalej halasuje... Nie wiem czy problem nie tkwi w tym ze rownolegle z NHC pracuje ePM.Laptopik pracuje caly czas na zasilaczu dla ulatwienia. Ktos ma jakis zloty srodek?Najwyzsza wydajnosc przy najcichszym dzialaniu?Jakies ustawienia w jednym badz drugim programie? 1732745[/snapback] U mnie pracuja rownolegle, a dzialaja jak nalezy. Przestaw w ePower Managment tryb pracy proca na High, ja mam tak czaly czas, reszta sie zajmuje NHC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytuz Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam. Mam Acera TM 4102WLMI.Od poczatku mam na nim Acerowski programik do zarzadzania energia.Ostatnio zainstalowalem Notebook Hardware Control.Glownie chodzi mi o jak najrzadsze wlaczanie sie wentylatorka. W NHC obnizalem napiecie na procku, kombinowalem, ale wentylator dalej halasuje... Nie wiem czy problem nie tkwi w tym ze rownolegle z NHC pracuje ePM.Laptopik pracuje caly czas na zasilaczu dla ulatwienia. Ktos ma jakis zloty srodek?Najwyzsza wydajnosc przy najcichszym dzialaniu?Jakies ustawienia w jednym badz drugim programie? 1732745[/snapback] A mnie by interesowalo po prostu najcichsze ustawienie, bez wzgledu na wydajnosc (np aby lapa zostawic na noc i nie halasowal). Mam Acera 5024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 A mnie by interesowalo po prostu najcichsze ustawienie, bez wzgledu na wydajnosc (np aby lapa zostawic na noc i nie halasowal). Mam Acera 5024. 1732875[/snapback] W czym problem... Przestawiasz CPU Speed na LOW i jest najcichsze ustawienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuncio Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 U mnie pracuja rownolegle, a dzialaja jak nalezy. Przestaw w ePower Managment tryb pracy proca na High, ja mam tak czaly czas, reszta sie zajmuje NHC :D 1732873[/snapback] Hmmm...U mnie dzialaja podobnie, ale chyba cos za mocno procek sie grzeje.No nic, potestuje jeszcze jakies inne kombinacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...