Skocz do zawartości
Barty

Instalacja Debian Z Netu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcialem zainstalowac Debiana 3.1 Sarge z netu, zeby sciagnal najnowsze paczki. Sciagnalem sobie wiec .iso netinst. Odpalam wsio ok, az do momentu wykrywania karty sieciowej... W spisie nie ma oczywiscie zadnego podobnego modelu, ale istnieje mozliwosc zaladowania sterkow z dyskietki. Mam sprzet jak w podpisie czyli zintegrowana sieciowka nf4 na dfi... Niestety dfi nie udostepnia driverow dla linuxa, a na stronce nvidia jest samorozpakowujaca sie paczka ze sterami pod chipset, wiec to tez nie to. W necie do tej pory nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi... Moze macie jakies pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.nvidia.com/object/linux_nforce_...4_1.0-0306.html

This page contains drivers and documentation for the nForce chipset. The chipset includes hardware support for IDE disk control, Ethernet networking, audio support, win modem support, and a USB controller. These packages have support for Ethernet networking and basic ACI audio. USB and IDE hardware will work with standard Linux drivers. There is no win modem support.

nie wiem czy oto chodzi ale mam dziwne wrażenie ze jednak oto ;) a gdyby nawet nie to warto spróbować ;)

Edytowane przez Qlawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety dfi nie udostepnia driverow dla linuxa, a na stronce nvidia jest samorozpakowujaca sie paczka ze sterami pod chipset, wiec to tez nie to.

1732802[/snapback]

raczej z samorozpakowujacej sie paczki nie wyciagne sterkow do sieci w postaci plikow zrozumialych dla debiana... chyba ze jakos to rozpakuje pod winda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi