case Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 kiedys sie pytalem czy kt400 ma dzielnik dla pci 1/6 i dostalem odpowiedz ze nie dzisiaj znalazlem na thg screena plyty GA-7VAXP (kt400 ) i tam mozna ustawic fsb 200 przy pci 1/6 i agp 1/3 :P ja mam plyte GA-7VA czyli troche okrojona wersja , tez mam te same zworki ale niestety u mnie tabelka z czestotliwosciami konczy sie na 166 :( ciekawe czy jak by zmodowac jakos bios od VAXP i wgrac do mojej plyty to tez bym mial mozliwosc ustawienia fsb 200 i pci 1/6 jesli gigabyte specjalnie wylaczyl te mozliwosc to chamstwo troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 case VA i VAXP to są zupełnie różne płyty. Porównaj sobie ich zdjęcia . inny laminat, inne rozłożenie podzespołów i VA nie ma chyba możliwości zmiany mnożnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 i może zapodaj linka do tego screena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 wiem widzialem , ale obie maja kt400 i sa bardzo podobne VA to obcieta VAX(P) , konstrukcyjnie tez pewnie zobacz historie bisow do tych plyt , te same numery te same poprawki jak ktos ma VAX(P) mogl by zobaczycz czy na laminacie jest w tabelce ustawenie 200 dla fsb ? na tym screenie widzialem a w instrukcji jest tylko do 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 http://www6.tomshardware.com/cpu/02q3/0208...igabyte_ga7vaxp tu link o ta tabelke mi chodzi z ustawieniami fsb u mnie ona identycznie wyglada ale nie ma fsb 200 moze gigabyte to poprawi ostatni bios f8 podnosi max fsb do 250 przedtem bylo 200 wiec mam jeszcze nadzieje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 u mnie na VAX jest do 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 jak odblokuje proca to przelacze na ustawienie fsb na on/on (na VAXP ustawienie on/on to 200fsb ) narazie proc mi max wyciska 180fsb i raczej 200 bez zmniejszenia mnoznika nie uciagnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ave ! GA-VAXP ( i zapewne GA-7VAXP Ultra ) są wykonane na tej samej płcie co GA-VAX - manual do mojej GA-VAX jest uniwersalny do obu modeli. GA-VA ma już inną płytę - oglądałem wszystkie 3 naraz ... i IMHO NIE opłaca się kupować GA-VA ... brak LAN i DualBios :( co do tego zdjęcia - tej tabelki http://www6.tomshardware.com/cpu/02q3/0208...ages/fsb166.jpg u mnie NIE ma, ale .... ? obaczę jeszcze, szczególnie że na TYM http://www6.tomshardware.com/cpu/02q3/0208...s/gigabyte0.jpg zdjęciu oprócz tej z FSB 200 (obok chipa VIA VT6306) jest jeszcze ta "stara" (niżej obok tych niebieskich switch-y) z możliwością "tylko" FSB 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a masz na płycie dipy do zmiany mnożnika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 OK case - ja tyż podobnie uczynię ... keep us informed :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 wlasnie nie mam :( jedyne jak moge zmienic mnoznik to pod winda z easy tune 4 ale tu raczej wchodzi w gre zmiana tylko w gore bo zeby sie winda wgrala to musi byc stabilny system zastanawiam sie czy mozna jeszcze na przyklad jakos tak polaczyc mostki zeby byl na stale mnoznik x8 albo mniej ? jak sie nie da to kupa i nie sprawdze chyab ze dorwe jakiego proca z fabrycznie fsb 166 :) moze sie bedzie lepiej krecil z tego co widzialem na oc.com to zeby na moim procku miec fsb 200 trzeba uzyc dry ice :twisted: hehe to moje 180 jest calkiem dobre jak na AC i otwarte okno i kto mowi ze do oc sa potrzebne jakies wyrafinowane sposoby ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 możesz zmienić mnoznik bezpośrednio na procu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 poda jakiegos linka plz :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 kurde w tym toja ci nie pomogę bo zawsze staram się kupować płytę która takie rzeczy posiada, VA między innymi właśnie dlatego nie kupiłem bo nie ma zmiany mnożnika Ale na tym forum ktos na pewno ci pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 znalazlem na tweaku :) chyba bede sie bawil mostkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...