Skocz do zawartości
Gość

Nagrywarki I Soft

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar w najblizszym czasie zakupic nagywarke. Narazie, ze wzgledu na dobra opinie, faworytem jest Plextor ale to jeszcze nic pewnego. Ciekawi mnie natomiast jak wyglada sprawa z softem, nie tylko w Plextorach ale ogolnie. Po pierwsze ktore modele zawieraja w sobie Nero Burning Rom (nie tylo Express) i oraz jaka wartosc ma pozostale oprogramowanie (w przypadku Plextor sa to Plextools)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety z tym jest różnie, generalnie zależy jak się w hurtowni wrzuci czasem dadzą czasem nie ( i to niezależnie czy to LG, NEC, Lite-On czy też inny wynalazek ) – to oczywiście dotyczy oemów i w praktyce najlepiej zapytać sprzedawcy w którym oemie jest nero. Teraz dodają całe pakiety Nero w wersji PL a nie tylko sam Express. Jak chcesz mieć pewność to zamawiasz boxa ale wtedy płacisz trochę więcej.

Jako firmie polecam Neca, najmniej serwisów jest z tej firmy jeśli chodzi o napędy optyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem z tym iz wlanie wydaje mi sie ze czesciej dodawane jest samo Nero Express (bo to chyba jest okrojone Burning Rom)

Dzis sie dowiedzialem ze Plextor wydal serie nagrywarek psujacych plyty glowne (w tym czesc z tej serii miala trafic na rynek polski - slowa sprzedawcy) O Necach w sumie duzo nie slyszalem co najwyzej o tym ze glosno pracuja Dzieki w kazdym razie za odpowiedz Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi