Gość aruś Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Witam Właśnie złożyłem sobie komputer z nowych części, podłączam do prądu i bios mi sie nie ładuje....... Pali się dioda na płycie, kręci się zasilacz, wiatraki zasilane z płyty głównej też się kręcą... Nie ma charakterystycznego "piknięcia" po którym sie ładuje zwykle bios. Dlaczego? Zwarcie jakieś było? Monitor jest w stanie czuwania i ekran pozostaje czarny. Z góry dziekuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Wyciagnij plyte z obudowy i zmontuj wszystko jeszcze raz, sprawdz czy wszystkie zworki sa dobrze ustawione (o ile jakies sa). Jezeli masz mozliwosc to sprawdz wszystkie czesci w innym komputerze, poza zasilaczem i plyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ponowny montaż nic nie dał. Wyjęcie baterii i przestawienie zworek tez nie. Komputer jest martwy tylko wentylatory sie kręcą. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Może padła kość biosu??? Jeżeli jakiś znajomy na taką samą płytę główną to pożycz od niego kość i spróbuj ją u siebie odpalić!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Ja tak miałem i jedyne co mi pomogło to wyjęcie zworki Clear CMOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 NIedawno mój kumpel miał podobny problem, ale na starszym kompie... Koniec końców okazało sie, że zasiłka nie wyrabia... Jeśli masz możliwość, spróbuj na mocniejszej, a poza tym może Clear CMOS... (wyjmij baterie na kilka, kilkanaście godzin) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 I oczywiście włożyłeś wtyczkę zasilania 4pin do płyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Ja miałem taki problem. Za pierwszym razem okazało się, że padł zasilacz. Drugi taki przypadek - padła płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...