rutuspl Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam! Mam pewien problem! Po podłączeniu dysku kumpla nie chce mi się bootować Win XP pierw było napisane brak NTLDR. Chciałem więc skopiować ręcznie z płyty instalacyjnej Win XP ! W konsoli naprawy pokazuje mi brak dośtepu do dysku. Bios widzi dysk, instalator xp tez widzi dysk ale zadnych partycji ani nie mozna dokonać zapisu/instalacji xp.Próbwałem juz róznych komend w konsoli naprawy typu fixboot fixmbr resetowałem bios ale nie dało to zadnego skutku! :mur: Dysk o kótry chodzi to Barracuda 80gb ST380011A Mam nadzieje ze ktoś mi moze pomóc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 1. Wymień taśme / przełącz dysk na inny port IDE 2. Użyj np. NortonDiskDoktor'a pod DOS 3. Użyj BootIt'a do stworzenia partycji / formatu / skanowania powierzchni 4. Ściągnij programik diagnostyczny do tego HDD Jak nic nie pomoże, to dysk padaka. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutuspl Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 ok Dzięki za porady spróbuje!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...