Skocz do zawartości
Kicha

Sagate 40 Gb Czy Moze ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam taki dysk twardy od kilku juz lat a mianowicie jest to Seagate 40 GB 5400 obr Ultra ATA-100 , rozmiar bufora 2 mb czas rozruchu to 6.5 s max szybkosc wewn transmisji to 436 mbitow/sek , sredni czas wyszukiwania 8.9 ms. Reszta sprzetu tak jak w podpisie i czy jest to mozliwe aby ten dysk ograniczal w duzym stopniu mozliwosci wydajnosci reszty calego mojego spzretu , czy nie ma to zbytnio duzego znaczenia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy w czym.

Na pewno system laduje sie dluzej i wszelkie wieksze programy rowniez. Poza tym jakies intensywne kopiowanie bedzie szlo wolniej niz mogloby isc na nowszym dysku. Nie jest to specjalnie dokuczliwe, ale niektorych takie cos wkurza... na przykllad mnie :wink:

A tak na marginesie: Taki dysk do takiego sprzetu... profanacja :blink:

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO niestety :oops: nie stac mnie juz bylo na lepszy dysk jak kupowalem ten sprzet bo musialem zmiescic sie w ratach miesiecznych wys 200 zl i dlatego zostal ten stary :?. A jesli chodzi o wydajnosc gier ( np ilosc FPS ) to tez moze byc nieznaczny spadek wydajnosci niz na nowszych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO niestety :oops: nie stac mnie juz bylo na lepszy dysk jak kupowalem ten sprzet bo musialem zmiescic sie w ratach miesiecznych wys 200 zl i dlatego zostal ten stary  :?. A jesli chodzi o wydajnosc gier ( np ilosc FPS ) to tez moze byc nieznaczny spadek wydajnosci niz na nowszych ?

1739136[/snapback]

Raczej nie. Gierki moga sie tylko wolniej ladowac, ale jak juz sie zaladuja to HDD nie ma wplywu na FPS'y

pozdro.

PS. Nikt Ci sie z tego dysku nie nabija... tylko to tak troche dziwnie wyglada w zestawieniu z reszta sprzetu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi