Skocz do zawartości
FumFel_20

Kiedy Dodać Czosnek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

ostatnio u znajomej jadłęm kiełbase z czosnkiem.Znaczy czosnku prawie nie było tylko było czuć.Poprostu trzeba go dodać do smarzenia ale na chwile i w odpowiednim momencie zeby sie nie spalil tylko soki uwolnił i dał zapach kiełbasie.Oso chodzi? :]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mozesz kupic "sól czosnkową" lub "aromat czosnkowy"

 

lub

 

jesli zetrzesz spora ilosc czaosnku, i pozostawisz na jakis czas, to pusci sok, i samym sokiem mozesz sobie kieblaske polac delikatnie, nic sie nie przypali bo niebedzie co ! ;]

 

lub

 

przed smazeniem, natrzec kielbase przyrumienionym czosnkiem ;]

 

 

wiem wiem , jestem kozak ;]

Edytowane przez MARIOSKARPA

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hah i za to jestem wdzieczny Panu Robertowi Maklowiczowi ze tak konsekwetnie edukuje narod w tej dziedzinie

Jesli chodzi o czosnek zbytnie zbrazowienia powoduje ze smak robi sie mocno gorzki

Czosnek nalezy dac w ostatniej fazie, podobnie zachowuje sie cebula wraz z wydluzeniem czasu smazenia lagodnieje.

Edytowane przez Bulleto

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...