konsto Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam. Kupiłem laptopa z zainstalowanym systemem xp, z naklejką licencyjną ale bez nosnikow z systemem. System podobno był na specjalnej partycji ale poprzedni właściciel ją usunął po zrobieniu beckapu. Windows w panelu sterowania => w systemie pokazuje na kogo jest zarejestrowany system. Chciałbym te dane zmienić, oczywiscie bez ponownego instalowania systemu bo nie mam z czego go zainstalować. Czy jest to możliwe. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Skoro posiadasz naklejke licencyjna/ z serialem to pozycz od kogos plyte i zainstaluj system na czysto. Wyjdzie to chyba zdrowiej, bo skoro ktos zostawia swoje dane to inny syf pozostal. A jesli naklejka itp sa legalne to nie powinno byc problemu. Rowniez windows xp jest popularny wiec bez problemy znajdziesz dobra wersje (jesli jest jakies ograniczenia licecnja - konkretny sp na plycie, ale niewydaje mi sie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylan Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Te dane zmieniasz w kilka sekund modyfikujac rejestr.Mozesz wpisac w regedit nazwe wlascicela ktora chcesz zmienic i jak wyszuka klucz to dajesz prawym myszy /modyfikuj i wpisujesz takie dane jakie chcesz... Drobne narzedzie ktore sluzy specjalnie do tego jest tu : http://www.kellys-korner-xp.com/xp_u.htm#xp_util nazywa sie Change Registered Owner and Organizations. Pobierz na dysk (tylko 30Kb!) uruchom i wpisz co chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...