swat-department Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam. Mam zamiar stworzyc siec u mnie w domu, glownie dlatego, gdyz moja mama, coraz czesciej chce dostepu do internetu ;] Wiec Mam swoj komputer (ten z podpisu) stacjonarny, oraz troszke stary laptop. Chcialbym wykonac siec bezprzewodowa, jednak nie wiem jakie elementy będą mi potrzebne (glownie chodzi mi o cene - jak najtaniej). Laptop posiada zlacze USB oraz PCMCIA. Nie znam sie kompletnie na sieciach, wiec jestem otwarty na wszelkie propozycje. PS: Odnosnie wi-fi, wydaje mi sie ze tak bedzie najlatwiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 najlepiej kupic router :) bedzie najwygodniej albo udostepnic polaczenie z jednego komputera na drugi ale to oznacza ze jeden komp musi byc online caly czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adithethe Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) router musi miec zapezpieczenie wep lub wpa bo inaczej inni z twojego np. osiedla moze sie laczyc z netem za darmo a tego chyba nie chcesz i dwie jakies karty wifi do kompow Edytowane 11 Listopada 2005 przez adithethe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...