ver Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 :-| zaQpilem ostatnio lapa ... Acer Aspire 1692 WLMi , dokladniejsze dane : Intel 1.73 GHz , 533 Mhz FSB , 2 MB Cache / 15,4 WXGA CB / ATI MOBILITY RADEON X700 128 MB PCI-E / 80 GB / 512 MB DDR2 ... i mam z nim maly [ WIELKI ] problem ... mianowicie : CHODZI STRASZNIE WOLNO !! / przeinstalowalem system - pare razy i NIC nie dalo / nie moge nawet pograc w Half Life 2 :/ co z tego ze mam nawet 200 klatek skoro co 10 seQnd gra staje na seQnde [ czasami mniej niz seQnde ] - gra jest nie grywalna :angry: mam zainstalowane najnowsze stery OMEGA i stery do chipu intela [ na podstawowych tez sprawdzalem- oczywiscie jest jeszcze gorzej ] :mellow: oto moje wyniki : 3D MARK 2001 - 17168 3D MARK 2003 - 6185 2005 jeszcze nie robilem ... bo i po co :/ z tego co czytam w internecie to jest to sporo ... ale co z tego skoro prawie kazda gra mi staje co 10 seQnd ;/ - totalnie nie da sie grac !!! ktos mial taki problem ??? HELP ME :/ :huh: PS: moze podkrecenie procka cos pomoze ? podobno da sie go fajnie podkrecic przez program 'SETFSB' ale cos mi to nie idzie :/ - lap albo sie restartuje alo wylancza === na takim sprzecie powinno sie chyba dac grac ??!!?? bez jaj - sasiad gra w HL2 na GF 4 MX !! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 :-| zaQpilem ostatnio lapa ... Acer Aspire 1692 WLMi , dokladniejsze dane : Intel 1.73 GHz , 533 Mhz FSB , 2 MB Cache / 15,4 WXGA CB / ATI MOBILITY RADEON X700 128 MB PCI-E / 80 GB / 512 MB DDR2 ... i mam z nim maly [ WIELKI ] problem ... mianowicie : CHODZI STRASZNIE WOLNO !! / przeinstalowalem system - pare razy i NIC nie dalo / nie moge nawet pograc w Half Life 2 :/ co z tego ze mam nawet 200 klatek skoro co 10 seQnd gra staje na seQnde [ czasami mniej niz seQnde ] - gra jest nie grywalna :angry: mam zainstalowane najnowsze stery OMEGA i stery do chipu intela [ na podstawowych tez sprawdzalem- oczywiscie jest jeszcze gorzej ] :mellow: oto moje wyniki : 3D MARK 2001 - 17168 3D MARK 2003 - 6185 2005 jeszcze nie robilem ... bo i po co :/ z tego co czytam w internecie to jest to sporo ... ale co z tego skoro prawie kazda gra mi staje co 10 seQnd ;/ - totalnie nie da sie grac !!! ktos mial taki problem ??? HELP ME :/ :huh: PS: moze podkrecenie procka cos pomoze ? podobno da sie go fajnie podkrecic przez program 'SETFSB' ale cos mi to nie idzie :/ - lap albo sie restartuje alo wylancza === na takim sprzecie powinno sie chyba dac grac ??!!?? bez jaj - sasiad gra w HL2 na GF 4 MX !! :angry: spróbuj zmniejszyć rozdziałkę i może jeszcze detale :D a poza tym możesz mieć za mało ramu. ja też musiałem zejść z detali bo mi normalnie mielił dyskiem zanim wrzucił tekstury. zmniejsz detale i rozdziałkę albo dorzuć ramu. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Po pierwsze w jakiej grasz rozdzielczości?? Po drugie jaki poziom detali? Po trzecie dorzuć 512MB RAM. U mnie na tym co w podpisie chodzi superpłynnie w 1280x800 a mam praktycznie to samo co ty tylko ramu więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ver Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 no wiec tak ... jeśli chodzi o RAM to narazie moge zapomniec :/ wywalilem wszystko na lapa i nie mam juz kasy :/ jesli chodzi o detale : za pierwszym razem gralem na domyslnych ustawieniach [ czyli gra sama sobie wybrala najbardziej optymalne ustawienia ] - LIPA - gra nie grywalna :angry: potem zmienilem wszystko na MINIMUM - wszystkie detale na LOW - rozdzielka na 640-480 - LIPA - dokladnie to samo - zero wzrostu wydajnosci .... gra poprostu nie grywalna :angry: [ co pare seQnd przystawala ] potem jeszcze sprawdzilem na maksymlnych delatach ... to samo ... Gra dziala płynnie - ale co 10 seQnd przystaje ... :angry: to samo mam z NFS U2 :angry: sam juz nie wiem ... najdziwniejsze jest to ze w 3D marQ wszystko idzie płynnie - bez przystanków co 10 seQnd :unsure: === zna sie ktos na tym SETFSB ??? moze podkrecic proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) po pierwsze zapomnij o podkrecaniu procka!!! wiem co pisze bo sam mam takiego procka co TY a do tego gorsza grafike x600 :( i nie mam problemow z HL2 i NFSU Podkrecenie procka (prog. setfsb) do 2,03Ghz dalo mi 2-3klatek wiecej w grze(GTA-SA),wiec nie ma zadnego sensu!! Ja bym proponowal zaobserwowac dane dotyczace temp. procka i karty graficznej podczas grania programy typu mobilemeter pomoga:) Jezeli wartosci beda dziwne... to napisz ps. masz zadziwiajaco dobre wyniki w 3dmarkach--najlepsze jakie widzialem z x700! :) bez podkrecania? Edytowane 9 Listopada 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ver Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Bez podkręcania [ nie umiem :D :razz: ] ... 3D MARK przeszedł jak przez masło ... zero zaciec itd... [ tzn - tam gdzie mial sie zacinac to sie zacinal :) - wiadomo o co chodzi ] zaraz sprawdze jak jest z tymi temper. - jak bede mial wyniki to napisze PS: stala sie rzecz ... dziwna :huh: NFS U2 nagle przestal mi sie przycinac :mellow: - a kompletnie nic nie zrobilem :/ ... ehh .... laptopy :mur: - tylkoten HL2 mnie dobija :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 moze masz cos z dyskiem, sprawdz czy dziala prawidlowo plik wymiany i czy napewno wszystkie kanaly są otwarte - innymi slowy czy dysk dziala na ultradma133 czy jak to tam sie zwalo:) mnie sie dzis przydarzyla niesamowita rzecz - komputer nie chcial sie uruchomić z baterii... musialem go odpalic z ac/dc. nie wiem co sie stalo ?? a podkrecanie procka nic nie daje - moj pracuje teraz non stop na fsb 170 mhz - stabilnie ale z podniesionym voltarzem o 0.10 - daje to 2210 mhz i nic kompletnie w 3dmarku03. za to podkrecenie grafy powerscriptem dalo bardzo duzo - jakies 20% wiecej w 3d... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ver Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 hmm ... porobiłem testy tym 'MobileMeter'... i szczerze mowiac ... nic mi nie mówią :huh: przy pracy w windows : temperature : 52 - 62 charge rate : 951,1 - 952,1 HDD #0 : 31 [wszystko z wyjątkiem 'charge rate' oczywiście w stopniach C ] przy graniu w HL2 : praktycznie wszystko identycznie - z tym ze charge rate wynosi 955,5 wygląda na to ze dysk pracuje tak jak powinien - czyli jest ustawiony na U DMA [ tryb 5 ] co to jest ten "powerscript" ? :blink: na googlach nic nie znalazlem - chyba warto sie tym pobawic - ktos ma namiar ? Phuong - myslales kiedys o zrobieniu jakiegos tutoriala dla zupelnie zielonych do SETFSB ? :unsure: napewno wiele osob by sobie to chetnie poczytala - ja napewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Powerstrip to chyba najbardziej uniwesalny program do podkrecania kart graficznych, tak samo duzo opcji jak ati tweak tool - tylko na przyklad nie zawiesza programu tak jak att w polaczeniu z omegami na acer x700 ( napisali tak na glownej stronie omegi, podobno z biosem acera cos jest nie hallo ) co do powerstrip to tutaj masz ostatnią wersje : Powerstrip Homepage ja podkrecilem swoją karte do 410/380 wersja 64 mb polecam program, uzywalem go do podkrecania geforcow teraz czas przyszedl na mobile x700 a co twojego problemu polecam program Driver Cleaner 3 Strona to program ktory stosuje do wyczyszczenia systemu z jakichkolwiek ustawien/sterownikow dla karty graficznej, wazne by wykasowac tym programem wszystko z Ati w tytule w trybie Safe Mode ( F8 ) potem zainstalowalem najnowsze omegi ( 5.10 ) a potem powerstripa anyway, moze ten driver cleaner, wykasuje cos z rejestru i twoj komp bedzie juz dzialal jak nalezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ver Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Poddaje sie :P :angry: podkrecilem Proca na 2,13 GHz / grafe podkrecilem na 411/381 - co dało mi w sumie niezly wynik w 3dMarQ 2001 - 18514 [ jak cos to mam zdjecie ] - ale HALF LIFE 2 na minimalnych detalach jest dalej NIE GRYWALNY :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: - ilosc klatek jest super ... ale dalej co pare seQnd sie przycina... juz sie pogodzilem z tym ze w HL2 sobie nie pogram :( ... ehhh ... szkoda pozostaje mi jedynie poinformowac innych .... jesli chcecie grac w HL2 - nie Qpujcie tego lapa [ Acer Aspire 1692 WLMi ] - jesli HL2 was nie interesi - to polecam ... spisuje sie swietnie / baaa... wczoraj mi wykryl połączenie z internetem bezprzewodowe - i mam internet za FREE :) [ widocznie ktos na osiedlu ma :) ] PS: po nagraniu powerstripa mam maly problem z rozdzielczosciami ... tzn - jak wychodze z jakiej kolwiek gry zmienia mi sie rozdzielczosc w windowsie :huh: - jakies pomysly ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 w powerstripie w zakladce display configure - musi byc taka sama rodzielczosc ustawiona co w windowsie we wlasciowosciach ekranu.... co do twojego apelu :) tylko tobie sie tak dzieje, nikt inny sie nie zali na problemy z wydajnoscia 1692 :) u mnie też sie nie zacina:) nawet zeby to sprawdzic uruchomilem komputer z jedna koscia 512 ddr2 w trybie jedno kanalowym i owszem half life dziala na maks ustawieniach w rozdz. 1200x800 jakies 4 klatki wolniej i dysk non stop swapuje ale grać sie da, poziomy sie dlugo ladują i dzwiek sie doladowuje ale jest to znosne. skoro nic nie wskurales jesli to jest mozliwe powinies sie wzrucic do serwisu ( inna sprawa ze polski serwis acer'a to jakiś żart - od miesiaca do nich dzwonie zeby mi powiedzieli co za bios mam wgrać:) i odkladaja po pytaniu sluchawke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...