McBenner Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Moj kumpel ma zestaw jak powyzej. Napiecia w biosie nie da sie zmienic (w koncu to ecs, nie ma co sie dziwic), mnoznik mozna zmieniac ale z tego co wiem p3 ma zablokowany. Jedyne co realnie mozna zmienic to fsb, ktore mozna przestawic na 140 lub 150 mhz. Na tym pierwszym ustawieniu sadze ze pojdzie, na drugim moga byc problemy, bo nie ma zmiany napiecia. Moze jednak ktos wie jak zmienic napiecie na p3 coppermine? BTW jak ktos ma jakies dobre rady co do podkrecania takiego czegos, to byloby fajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Moj kumpel ma zestaw jak powyzej. Napiecia w biosie nie da sie zmienic (w koncu to ecs, nie ma co sie dziwic), mnoznik mozna zmieniac ale z tego co wiem p3 ma zablokowany. Jedyne co realnie mozna zmienic to fsb, ktore mozna przestawic na 140 lub 150 mhz. Na tym pierwszym ustawieniu sadze ze pojdzie, na drugim moga byc problemy, bo nie ma zmiany napiecia. Moze jednak ktos wie jak zmienic napiecie na p3 coppermine? BTW jak ktos ma jakies dobre rady co do podkrecania takiego czegos, to byloby fajnie.mam p3 1ghz na ecs p6isaII i nie da sie tez zmienic napiecia a fsb idzie tylko do 150. ale procek spoczko idzie na 150 mhz czyli na 1125 bez podnoiszenia vcore. pamieci na cl2 tez. w p3 nie zmienisz mnoznika. Dawaj 150, nie powinno byc z plyta ani prockiem problemu. u mnie 100% stabilnie. jak zrobisz test pcmarkiem, to podrzuc mi link, sprawdzimy czy dobrze wszystko. moj na dole. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Oby tylko pamiatki poszly, napisz jak podkrecisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Jestem umowiony z kumplem na piatek na akcje optymilizacji + podkrecania jego kompa. Nie wiem jeszcze jakie ma pamieci. Ale dla efekty ustawie mu fsb 150, bez znaczenia na timingi, zeby mial wiecej mhz ;-) Co do wszelkich linkow, to ich niestety nie dostarcze, bo moj kumpel nie ma netu. Najfajniejsze w tym wszystkim jest to ze w niedziele na gieldzie kupilismy titana d5tb, ktory jest nieporownywalnie wiekszy od tego co ma teraz na procku. Obstawiam ze nawet przy fsb 150 nawet w najwiekszym stresie temperatura bedzie wynosila okolo 30 stopni ;-), bo przy tym coolerze co ma aktualnie po kilku minutach pracy mial ledwo ponad 30 stopni :-). Niestety jego karta graficzna jest gf 2 mx 200 wiec tak czy siak efekty naszego podkrecania i optymalizacji beda mierne na takiej beznadziejnej karcie. Mysle ze karte grafiki podkrece na tyle ile pozwoli napiecie, bo skoro aktualny wiatrak z procka ktory produkuje okolo 24-28W wynosi 30 stopni, a karta grafiki (gf 2 mx) produkuje jedynie 4W wiec karta bedzie miala temperature otoczenia. Przewiduje wynik w okolicach 250 mhz :-). Tak czy siak, w piatek wieczorem napisze cos zapewne w tym topicu, na temat efektow, jakie przyniosly moje dzialania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ustaw pamiec od razu na 2, jak nie pojdzie, to trudno. ja mam boxowy wiatrak od celerona 1ghz i mam max 33stopnie. a najczesciej ponizej 30. w budzie 24-29, ale sa wiatraki dodatkowe. Zalozcie ten cooler co teraz jest na grafike! :wink: bedzie dobrze. Trzymam kciuki i jak dasz rade, to chociaz spisz wyniki, jestam ciekaw, czy mam wszytko ok u siebie. :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusio Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Na ECS do podkrecania sie nie nadaja :( Wiem coś o tym ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ecs jak napisal kolega nei nadaj sie do podkrecania prawie wogule :-) buuuu chcociaz slyszalem ze cos na tym kreca ale nci wiecej nie wiem :-") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Na ECS do podkrecania sie nie nadaja :( Wiem coś o tym ! Bardzo inteligentna odpowiedz. najlepiej powiedziec, ze sie nie da i juz. moze rzyklad jakis chociaz? Zawsze cos sie da zrobic. nie sa to wyczynowe plyty, ale mi wiecej niz fsb 150 nie jest potrzebne do szczescia. moj ecs wyszedl zwyciesko z mojego porownania np. z soltekiem i plytka supergrace, ktora mialem wczesnie. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...