mos84 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Witam. Mam połączoną sieć za pomocą 2 sieciówek i kabla skosowanego. Mój komp ma połączenie z netem i udzielam neta koleżance. Net u niej działa, ale nie widzę plików, które ona udostępnia w swoich miejscach sieciowych. Obu komputerom ustawiłem tą samą grupę roboczą DOM. Jak możemy się widzieć w moich miejscach sieciowych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebruno Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 A macie włączone udostępnianie plików i drukarek we właściwościach połączeń?? A firewalle - moze one winne? A tak pozatym to czasami trzeba poczekać trochę zanim zasoby się pokażą, bo kompy muszą negocjować połączenia i może się zdarzyć ze to troche potrwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 mamy włączone, a firewalle mamy tylko windowsowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 A widzisz w ogóle jej komputer? Jak nie, to sprubuj wyszukać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 właśnie w tym problem że nie widze i wyszukiwanie tez nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Są dwie możliwości - karty sieciowe się gryzą (to może smieszne, ale w kompie mam dwie sieciówki, obie działają, ale na jednej się kompy nie widzą - mimo takich samych ustawień). Albo firewalle blokują - nie ma udostępniania plików, czy coś w tym stylu - możesz wyłączyć firewalle w obydwu, a neta odłącz dla bezpieczeństwa - jeżeli to nie to, to weź inne sieciówki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 mozesz kolezanke zpingowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...