Skocz do zawartości
ArtS29

Inernet Alternatywny Albo Przekonywanie Tepsy

Rekomendowane odpowiedzi

witam

powiem szczerze ze na forum jest troszke tych wiadomosci ale prosill bym o rade dla mnie bo jest troszke inaczej

mieszkam na wsi 25 kilosow od krakowa wiec nie takie wielkie zadupie ale niestety tp nie chce mni zalozyc neostrady niby jak mi dopiero kiedys powiedzieli za daleko od centrali a pierwszy raz skladalem oferte ponad 2 lata temu chyba pozniej stwierdzilem wlasnie ze sdi pewnie pojdzie jak do nich zadzwonilem to powiedzieli ze jesli jesli neo sie nie da toi sdi tez jedyna radiowka w okolicuy nie lapie mnie o jakies 3 metry w poziomie ciut za niski dom :-(a jest cholernbi wysoki teraz mam ryczalt w neti od 23 za free ( 50 ) zl do 8 rabno ale mi to w zaden sposob nie wystarcza

bardzo myslalem o onetkonekt wlasnie ale mam nie najlepszy sygnal plusa i drogie jest wyposazenie nie wiem czy przypadkiem pozniej nie bede mocno na to wurzony bo nie wiadomo jak to bedzie dzialac

prosze doradzcie cokolwiek ---- czy mam gnebic tepse dalej ? aha czy budowa sieci dla dajmy na to 25 osob z mojej miejscowosci miala by sens jaki by byl koszt dla bojedynczego uzytkownika a jaki dla wlasciciela ( wogole sie na zagadnieniach sieciowych nie znam )

Sorki ze tak namieszalem aLE PLEASE POMOZCIE BO TEN NET MNIE POPROSTU WYKANCZA czasem wolal bym go nie miec choc z drogiej strony nie anpisal bym tego postu :-(

pzdr

artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz pecha chłopie. Takich ludzi jak ty jest znacznie więcej. Telekomuna

włazi tylko tam gdzie się opłaca, nie zważajac uwagi na to, że ktoś

mieszkajacy na wsi też potrzebuje stałego połączenia z siecią. Mój kumpel

dość długo nie miał mozliwosci załozenia Neostrady, a tez mieszka na wsi

(ja bym to raczej nazwał jakimś zwiejszczonym lasem, ale mniejsza z tym ;)

W końcu TP dotarła do niego z Neo. Jesli u ciebie jest wiecej osób, dla

których internet jest istotny, to atakujcie TP. Ich trzeba co i rusz ganiać,

bo inaczej nawet palcem nie ruszą. ja 3 miesiace zakładałem Neostradę,

bo przez te 3 miesiące zmieniali mmi abonament z ekonomicznego na

standardowy (już mnie kór*ica brała). teraz niedawno kumpel 2 tygodnie

na Neo512 miał transfery rzędu 10-15kb/s. Zadzwonił, zrobił trochę

krzyku i przywrócili mu 64kb/s. To są złodziejskie kanalie, bandyctwo

ekonomiczne, syf i nic więcej. No ale cóż, Polska to trudny kraj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do tej pory używałem Onet Kontekt Satelitra, i działąło to całkiem sprawnie. Tak jak mówisz koszta są dość duże, za łacze 320kb/s z kanałem zwrotnym przez GPRS trzeba wybulić 119zł/msc. Do tego dochodzi dosc wysoki koszt sprzetu (Usługodawce sprzesaje go za prawie 900zł +100 kaucji za karte PLUS). Jeśli jestes zainteresowany to ja chce odsprzedac swoj za 550 :P. Sprzet w pełni sprawny uzywany przez 0,5 roku. Moj gg to 3649471.Umowa z ouslugodawca podpisywana jest na czas nieokresklony-wszystko zalatwiane poczta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi