CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 tutaj mam link do forum gdzie gosciowi sie udalo wlaczyc HTT na P 4 2.4 , ale jako ze troche tego jest to nie bardzo wiem co nalezy zrobic. Moglibyscie zajrzec tam i zobaczyc co nalezy zrobic z prockiem i biosem (wyczytalem ze nalezy polaczyc piny {v4 z u4} i po krzyku) - moze to krtos sprawdzic - nie mam zamiaru byc miesiac bez kompa :):D link: http://www.vrforums.com/showthread.php?thr...15&pagenumber=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 nie wiem gdzie tak wyczytales ale jak byly mowa o tych pinach to lacz od czego jest gwarancja ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16099 po co nowy temat chlopaki? 3 o tym samym na tej stronie? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 irnlg to z wrazenia :0 ale chyba poszlo nie tak nie ma toma :-) a wiem ze poszedl laczyc piny :-) !! miejmy nadziej ze mu si enei pomylily ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 irnlg to z wrazenia :0 ale chyba poszlo nie tak nie ma toma :-) a wiem ze poszedl laczyc piny :-) !! miejmy nadziej ze mu si enei pomylily ! :lol: chyba cos sciemnia z podpisem. chyba ze chce wlaczac ht na p4 1.6 Duzo szczescia :!: :!: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Wcpuid pokaywalo ze ma HTT suported wiec :P jakies szanse sa ciekawe czy dziala jescze komp ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 huuu niby jak wszytko polaczyl ok musi dzialac :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 zadna sciem (siedze na 2 kompie) laczenie w trakcie (ale o maly wlos nie mialem zawalu serca jak przez przypadek wygiolem pin) strasznie ciesko jest polaczyc te 2 piny i dlatego dlugo to trwa ..... oby sie udalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Vmod przy tym to pestka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Liczymy na ciebie Crazy :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Ps nie zapomnij o sprawo zdaniu :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 sprawozdanie jest proste : jak nie pojawie sie to znaczy ze rozwalilo mi CPU jak pojawie sie to wszystko powiem jak i co .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 nooo tooo okkkk czekam cierpliwie :-) !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 juz wsadzilem teraz odpalam wiec musze z tego kompa zejsc :))) jak mnie dlugo nie bedzie to znaczy ze pffff Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 wiec ...... polaczylem i wsadzilem - byly klopoty bo piny troche wygiolem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 kompa wlaczylem - mialem watpliwosci czy mi nie spali... ale wlaczyl sie i tu o dziwo po polaczeniu 2 pinow v4 i u4 NIC sie nie zmienilo !!!!!! moze trzeba jeszcze uaktywnic w biosie - do tego musze miec jakis programik do edytowania bios'uw AMI.... ale to juz jutro... teraz jestem wykonczony (przez 40 min laczylem 2 piny)... mam nadzieje ze gosc to dopracuje.... no chyba ze ja popelnilem blad (Ale mimo to po polaczeni 2 pinow powinien byc jakis efekt!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 hehe tylko jescze wlazcenie w biosie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 sek w tym ze nie mam zadnej zakladki odnoscie HTT - wiec : Albo zle polaczylem piny i przez to nie mam dostepnek zakladki w biosie HTT. Albo musze jakos aktywowac funkcje HTT w BIOS'ie... - jeszcze nie wiem jak Lub SIS 648 nie obsluguje HTT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 nie no z tego co mi widomo sis 648 obsluguje co do pinow to nie wiem :-) next z aktywacja nei ma problmeu saj jakiegos hex np www.bios.help.pl jeden ruch szve pakuejsz do kosci i patrzymy na rezultaty ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 o co chodzi z tym www.bios.help.pl - mi wiadomo ze procek powinien byc wykrywany jako 0F27 a jest niestety 0F24 :(( ale teraz nie wiem bo pisza tez o polqczeniu 2 innych pinow ... te piny ktore chca polaczyc to sa AA10 i V4 - tylko ze one sa dosc daleko od siebie :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 p.S ma ktos plyte glowna pod SIS'em 648 i jak wygllada sprawa HTT... tzn. mam nowszy bios w ktorym podobno jest zakladka HTT ale nie wiem czy ona wlaczy (uaktywni) sie po wsadzeniu CPU mit HTT czy jakos ja trzeba samemu wywolac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ktowy to jest pin Vcc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 to mamy problem sprobuj laczenie tam tych chyba ze to tak zajebisci trudno co do pisou tak jak pisze tam muisz wywolac recznie HTT nie urochmi si e automatycznie trzeba dac na enbled :-) Pozdrowka Niedluga start strony adres pod spodem :-) Nie ma to jak dobra reklama :-) i tania :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 to mamy problem sprobuj laczenie tam tych chyba ze to tak zajebisci trudno co do pisou tak jak pisze tam muisz wywolac recznie HTT nie urochmi si e automatycznie trzeba dac na enbled :-) Pozdrowka Niedluga start strony adres pod spodem :-) Nie ma to jak dobra reklama :-) i tania :-) jakie piny ??? wywloali ale w innym biosie. Ja nie mam HTT Ani disabled ani Enabled w BIOS'ie (HTT nie mam wogole:() Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 bbuuuuu kqrde ale gdzies to musi byc w morde chyba ze faktycznie sie mylimy i 648 plus najnowszy bios nie obsluguje HTT a piny sa na forum zapodane tam ! nie wejded teraz bow szolke jestem jedna otwarta strona to juz zaduzo :-) HIhih :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 piny sa ale ich tam duzo (jeden pisze ze polaczyl V4 u4 i v3 - bez efektu) jestt tez gosc co polaczyl ten Vcc z v4..... jest tego wiele ale nikt dokladnie nie pisze co nalezy zrobic zeby HTT wlaczyc. Owszem najnowszy bios nie obsluguje HTT - dlatego mam bios ktory obsluguje, ale jestem ciekaw czy opcja HTT wlaczy sie jak wykryje Procka (HTT) czy jakos inaczej..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 na stronie 6 i 7 opisuje swoja metode z rezystorem 10K i polaczeniem v4 i AA10 (jak sie nie myle) - ale moze ktos to potwierdzi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...