-weS- Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Witam. Zamowilem sobie neostrade, dzis przyszla, wiec spoko, biore sie za podlaczanie. Look w instrukcje, bo nie znam sie na tym. No spoko, kabel do PC, a telefoniczne do gniazda telefonicznego. Ale coz to... gdzie to podlaczyc do tego gniazda i gdzie jest to gniazdo?. Ok, znalazlem. Ale ***** tam nie ma wejscia na wtyk od kabla. Nie ma zadnego wejscia :mur: Jest jakas kostka, lezy sobie na ziemii. Do niej wchodza kable bezposrednio od telefonu / telefonow, ale nie ma zadnego wejscia. rozkrecilem ta kostke i te kable w srodku sa przylutowane czy jakos przykrecone... o co chodzi ? Co ja mam zrobic zeby podlaczyc te je**** neo ? :mur: Moze nie ta kostke znalazlem? Bo to sie robi malo zabawne, taka prosta czynnosc, a ja mam jakies dziwne problemy. Need HELP Fast Pls :P. Thx za pomoc z gory. No parodia jakas :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof036 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Jesli dobrze zrozumialem to musisz isc do sklepu z artykulalami telekomunikacyjnymi (TP lub jakis sklep RTV) i kupic taka wtyczke : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70989129 najlepiej z dwoma wtykami (nie musisz wowczas uzywac rozdzielacza sygnalu). W jeden wkladasz telefon podlaczony przez mikrofiltr ktory jest w zestawie instalacyjnym neostrady, a w drugi kabel od Neostrady . Jesli masz podaczony kabel od telefonu na stale do wtyczki to jeszcze musisz kupic zwykly kabel telefoniczny z obu stron zakonczony wtyczka pasujaca do takiego gniazda ktore ci podalem. Tu masz caly zestaw instalacyjny ktory bez wzgledu na rodzaj modemu powinienies miec: http://www.tp.pl/dom/modemy/zestawy_instal...em_sagem800.php Edytowane 10 Listopada 2005 przez cris22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-weS- Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Dzieki wielkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Dzieki wielkie.Prościej będzie kupić nowe gniazdko telefoniczne, mające dwa wyjścia: stare i nowe. Do starego podłaczysz telefon ze starym wtykiem (lub bezpośrednio podłaczając kabelki do kostki w środku, bo o ile zrozumiałem to tak masz podłaczone w tej chwili), a modem nestrady podłaczy wtykiem RJ do nowego wyjścia. Coś takiego jak na tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71118506 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-weS- Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Felson, wlasnie takie mam zamiar kupic, bo na innym forum napisali mi to samo :). Tylko sie zastanawiam, czy moge tamte kable podlaczyc bezposrednio do kostki w srodku, bo w instrukcji neo pisze, ze trzeba podlaczac kazdy telefon przez filtr ? W domu mam 3 aparaty telefoniczne podlaczone przez 2 kostki w sumie, wiec myslalem, ze trzeba qpic wlasnie 2 kostki nowe jak mi podales, kable z koncowkami i podlaczac przez rozdzielacz w obu, a telefony przez filtr. Bo jesli nie trzebaby bylo, to znacznie ulatwiloby mi to sprawe, gdyz wymienilbym tylko 1 kostke i nie musialbym zamieniac kabli, wlozylbym tylko kabelek od neo do wejscia i wszystko :). Wiec jak to jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 wyjscie do telefonow musi byc odfiltrowane z wyjsciem do neo :) Takze starczy jak podlaczysz 1 filtr i za nim dopiero porozdzielasz na telefony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...