tomekd Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Witam Mam pewien problem, z którym wcześniej nie spotkałem się ani razu. Polega on na tym, że podczas grania w gry, komputer sam się resetuje, a po ponownym jego uruchomieniu pojawia się błąd, w którym napisane jest, że to wina sterownika od grafy, ale wg mnie nie, bo jakoś grafikę mam ponad 1,5 roku i takiego problemu nie było, nawet zmiana sterownika nie pomogła. Czy to wina systemu czy któregoś komponentu komputera(procesor, ram i grafa nie są podkręcane, a temp. jest w porządku)? Proszę o pomoc. Barton 2600+, MSI K7N2-V nForce 2 400, GeForce FX 5200, Win XP Prof. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 napisz jaki masz zasilacz, bo może już nie dawać rady i sprawdź czy kondziory koło socketa nie są zaciekniete albo napuchnięte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Zasilacz - 300 W, mam go już prawie 5 lat i wszystko było w porządku, a ostatni komponent wymieniałem rok temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 300W ale jakiej firmy, jeśli codegen no to 99% zasilacz i to jeszcze 5 letni. możesz też memtesa albo gold memory zapuścić żeby sprawdzić czy pamięci są wporządku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 No tak, mój zasilacz to Codegen 300 W. Pójdę do kumpla i spróbuje powymieniać wszystkie podejrzane komponenty na jego, może wtedy wyjdzie czego to wina. A tak wogóle to czasami mój komp bez żadnego powodu dostaje takiego zmuła, że nie da się nic robić, a kiedy sprawdzam użycie procesora to bez przerwy wynosi ono 100% mimo, że komputer nie wykonuje żadnych operacji. Może ta cała sprawa jest właśnie winą procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 pewnie jakaś aplikacja działająca w tle ci zamula kompa, albo jakiegoś wirusa załapałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...