wizjonerek Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Na stronie serwisu xbitlabs przedstawiono testy dwóch odwiecznie ze sobą konkurujących producentów procesorów AMD vs Intel. Platformę sprzętową Amd oparto na procesorze Athlon 2800+ który osadzony był na płycie ASUS A7V8X z 1024MB PC3200 DDR SDRAM.Do wyświetlania grafiki użyto karty graficznej NVIDIA GeForce4 Ti4600 , wszystkie dane czytane były z dysku IBM DTLA 7,200rpm 20GB.Jako przeciwnika w reprezentacji Intela wystąpił Intel Pentium 4 2.8GHz z płytą ABIT TH7II i także 1024MB PC800 RDRAM.Karta graficzna i dysk są takie same jak na platformie AMd tzn.NVIDIA GeForce4 Ti4600 i IBM DTLA 7,200rpm 20GB.Testy wydajnościowe przeprowadzane były używając systemu Windows XP (z uwzględnieniem SP1) i programu Adobe Photoshop 7.01. Wyniki testów nowych jednostek są naprawde interesujące zwłaszcza że oprogramowanie pisane pod daną platformę(Amd lub Intel) potrafiące wykożystać nowe technologie wcale nie musi oznaczać ogromnego wzrostu wydajności ,a wręcz czasami może nas zaskoczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 a od kiedy Abit TH7ll obsługuje DDRY ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 a od kiedy Abit TH7ll obsługuje DDRY ???????za chwilke będzie poprawione. Thx za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Czemu nie porównywali P 4 na RD Ram 1066?! Przecież jak już pisałem, są one za wolne dla P4 na FSB 533 MHz, tak samo jak DD-R 400 :( Mogli by chociaż skombinować płytę na Dual- DD-R dla P4 na DD-R 333 x 2. Dla mnie te testy to o kant d...można robić :( Hipokryzja! PS- gdyby testowali na DD-R 400 Pentium 4 byłby szybszy niż na RD- Ramach 800- powód? Szybszy dostęp do pamięci...grrrrr :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Czemu nie porównywali P 4 na RD Ram 1066?! Przecież jak już pisałem, są one za wolne dla P4 na FSB 533 MHz, tak samo jak DD-R 400 :( Mogli by chociaż skombinować płytę na Dual- DD-R dla P4 na DD-R 333 x 2. Dla mnie te testy to o kant d...można robić :( Hipokryzja! PS- gdyby testowali na DD-R 400 Pentium 4 byłby szybszy niż na RD- Ramach 800- powód? Szybszy dostęp do pamięci...grrrrr :? w 100 % sie zgadzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...