Bry_Siu Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) Witam wszystkich. Piszę do Was, ponieważ nie mogę poradzić sobie z moim problemem. Jestem prezenterem w radiu internetowym i od jakiegoś czasu borykam się z dużym kłopotem. Otóż w czasie gdy gram audycję, słuchacze upominają mnie, iż moja karta muzyczna "charczy". Jak widać, mam kartę muzyczną Sound Blaster Live ! 5.1, oraz system Windows XP Professional SP 2 PL. Zauważyłem także, że gdy nie słucham niczego ( jest cisza w eterze :) ) wskaźniki mierzące głośność źródła, nie są w pozycji "infinity". W przypadku, gdy leci muzyka, wskaźniki są nie równo. Ustawienie dla źrodeł w programie Creative Surround Mixer: 1 - What U Hear 2 - głośność 89% 3 - S/PDIF-In Poniżej załączam także próbkę tego "charczenia". CHARCZENIE Co mam zrobić, by to wyeliminować ? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuje z góry. Pozdrawiam. EDIT: Dodam jeszcze, że na płycie głównej mam zintegrowaną kartę muzyczną AC 97, wyłączoną w BIOSIE. Edytowane 11 Listopada 2005 przez Bry_Siu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bry_Siu Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Jest ktoś w stanie mi pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...