Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Udało mi sie kupic Logitech'a Z-5500D [ w promocjii, za granica za okolo 1000zl ]

i zastanawiam sie teraz nad zmiana karty muzycznej + kabli [ do glosnikow,

subwoofera ]

Moja karta muzyczna jest Sound Blaster Audigy [ player, ta najtancza z mozliwych wersji ] i przymierzam sie do Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music .

I tutaj jest moje pytanie :

Czy przesiadajac sie z SB Audigy na X-FI XM odczuje slyszalna roznice w odtwarzanym dzwieku biorac pod uwage nie tylko mp3 ale np. audio, flac, filmy

dvd, dix. Ciekawi mnie czy na tej karcie przy tych glosniach bass bedzie jeszcze

"ciekawiej" [ lepiej, glebiej ] gral i czy ogolnie dzwiek bedzie czystrzy.

Jaka jest wasza opinia ? Brac ta karte czy nie ? ; p

Rowniez sie przymierzam do wymiany kabli [ do glosnikow, subwoofera ] gdyz

te nie sa najlepsze [ za cienkie ] i mozna osiagnac lepszy dzwiek poprzez ich wymiane.

Moim pytaniem jest :

Jakie byscie mi radzili kable kupic ? Jakiej firmy ? Niewiem ile one moga kosztowac [ za 1 metr ] ale zalezy mi na kablach w miare dobrych i za rozsadna cene ..oraz juz troche zmieszany jestem.. czy warto je wymienic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczeże wątpię czy wymiana kabli w głośnikach komputerowych cokolwiek poprawi, w sprzęcie audio wyższej klasy nie ma prawie żadnej różnicy (tylko wprawne ucho potrafi usłyszeć różnicę) a co dopiero w głośnikach których wyprodukowanie kosztuje, jak ktoś kiedyś powiedział "łyżkę ryżu" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi