Muflon Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Witam wszystkich. Chcial bym wymienic pamieci w swoim laptopiku. Chce kupic 1GB ramu. No i tutaj prosba do Was - szanownych forumowiczow. Jakie pamieci najlepiej kupic? CPU- Z pokazuje ze mam pamieci Hyundai pc 3200 DDR2. W dualu oczywiscie. No ci myslicie? Chcial bym troche podniesc wydajnosc pamieci. Wydaje mi sie ze te co mam to torche sa wolnawe. Acha no i wytlumaczcie mi jeszcze jedno. Jak to jest ze CPU-Z pokazuje FSB 133MHz Bus speed jest 533 a pamieci chodza na 200?? No i tak mi sie wydaje ze fajnie by bylo gdyby pamieci chodzily synchronicznie a nie asynchronicznie do reszty ustawien. No chyba ze mi sie cos zle wydaje. Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 najlepiej to np.taka sobie sprawic http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72574805 To ze CpuZ pokazuje ze to Hiundai ma niewiele wspolnego z tym co masz obecnie.W rzeczywistosci sa to kosci hynix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) no dobra... a czy da sie jakos zmusic laptopa, bo w biosie tego nie ma:( zeby pamieci 533 mhz ddr2 pracowaly synchronicznie?? ja mam pamieci 2x 512 mb ddr2 533 nanya bo narazie pracuja 266 mhz dual, fsb:dram 1:2, tak pokazuje cpu-z jakby tak do 533 dociagnać , tak dla sprawdzenia bo i tak 266 dual wystarcza dla tej szyny... ale moze jest jakis sposob... Edytowane 17 Listopada 2005 przez Grisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) no dobra... a czy da sie jakos zmusic laptopa, bo w biosie tego nie ma:( zeby pamieci 533 mhz ddr2 pracowaly synchronicznie?? ja mam pamieci 2x 512 mb ddr2 533 nanya bo narazie pracuja 266 mhz dual, fsb:dram 1:2, tak pokazuje cpu-z jakby tak do 533 dociagnać , tak dla sprawdzenia bo i tak 266 dual wystarcza dla tej szyny... ale moze jest jakis sposob... kolego, pamieci juz pracuja na 533 :P musisz sie troche podciagnac z tehniki. Intelowska szyna fsb 533 opiera o czterokrotna predkosc 133. Z koleji jak sama nazwa wskazuje pamieci DDR(DoubleDataRam - 2 zignorowalem bo nie ma z tym nic wspolnego) pracuja z dwukrotna wielokronoscia, czyli 2x266 daje 533. wiec stosunek 1:2 jest jak najabrdziej wporzadku. napewno nie wyjasnilem tego za jasno(miej pretensje do tych co to wymyslaja ze potem ciezko wyjasnic), moge cie tylko zapewnic ze pamiec dziala synchronicznie i wiecej w tej kwesti nic nie da sie zrobic. Edytowane 17 Listopada 2005 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muflon Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 najlepiej to np.taka sobie sprawic http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72574805 To ze CpuZ pokazuje ze to Hiundai ma niewiele wspolnego z tym co masz obecnie.W rzeczywistosci sa to kosci hynix. NO ale lepiej chyba kupic 2x 512 prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 NO ale lepiej chyba kupic 2x 512 prawda?? moze lepiej a moze gorzej, gorzej do nastepnej modernizacji a lepiej jesli chcesz duala, ktory w praktyce niewiele daje. Ja osobiscie wolalbym 1GB w jednej kosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...