WojtekW Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Witam. Mam od jakiegoś czasu problem objawiający się wolną pracą dysku twardego Samsung Sp0812N (80 gb, 8mb, 7200 obr.). Przetestowałem go programem HD Tach. Sequential Read Speed - tylko ok 30 mb/s (powinno być ok. 50), Burst Speed - tylko 32mb/s (powinno być ok. 80). Poza tym czasami w systemie pojawia się błąd (niebieski ekran, "trwa zrzucanie pamięci fizycznej, bla... bla..."), komp się restartuje, po czym Bios nie wykrywa dysku, aż nie odepne go z taśmy i nie podłącze na nowo. Sprawdziłem dysk na innym komputerze i tam działał normalnie (wyniki testów w normie), więc to chyba nie dysk jest problemem. Przeinstalowałem system i dalej to samo. Zmieniałem taśmy i nic. Czy ktoś mógłby mi poradzić, co może być tego przyczyną. Mój komp to: procek- Duron 1,2Ghz, płyta - ECS K7S5AL, pamięć - 512 DDR266, graf. - Radeon 9550XT, dźw. - Creative SBLive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Przeczytaj pierwszą stronę tego działu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...