Mefisto Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Czy przez taką chłodnice przechodzi dobrze powietrze, to znaczy nie o to dokładnie mi chodzi bo nie wie poprostu czy lepiej dać wiatraczki wyciągające powietrze na jej wierzchu czy może dmuchające od spodu? A może i od spodu i na wierzchu? :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 A może wiatraczki dmuchające na wierzchu i/lub wyciągające od spodu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 A może wiatraczki dmuchające na wierzchu i/lub wyciągające od spodu? Nie da rady bo mam ją na górze obudowy i musze wywalić gorące powietrze na zewnątrz!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Powietrze przechodzące przez chłodnice na 100% nie będzie gorące, a pewnie i ciepłe nie będzie :) Jeżeli na wierzchu obudowy nie masz otworów wentylacyjnych to nie ma najmniejszego znaczenia jak umiescisz wiatraczki, bo powietrze nie będzie się wydostawać z budy, a jedynie tworzyć tzw: heat space.... Moim zdaniem jeżeli masz wiatraczki, to popróbuj na własnej skórze, choć raczej nie będzie to miało większego w[ływu na temperatury... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Chodzi o to że nie wiem gdzie lepiej umieścic wiatraczki bo w obudowie mam nie to że dziury tylko dużą wyciętą przestrzeń za metalową osłonką i nie wiem czy lepiej dmuchać na chłodnice od spodu czy od góry wyciągać powietrze żeby wychodziło bo tak to chłodnica nie będzie chłodziła... :) Chce nawet zrobić taki korytarz powietrzny np. zplastiku że by wiatraczki brały świeże powietrze z zewnątrz... :):):):) co o tym mylisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 No to postępuj według zasady: dmuchać chłodnym powietrzem z pozaobudowy, wyciągać ciepłe powietrze na zewnątrz. Czyli jeżeli wiatraczki mają dmuchać to najlepiej, żeby wciągały chłodne powietrze z zewnątrz, a nie ciepłe z wewnątrz obudowy i odwrotnie w przypadku wyciągania. Reszta to już chyba kwestia tego jaką masz temperature w obudowie i jaką wentylację jeżeli w ogóle. Uzupełnij to czego brakuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 lepiej dmuchac od spodu mam taka chlodnice w miejscu cedeka i probowalem juz wielu kombinacji ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Mam temp spoko ale chłodnica mi sie grzeje i koniecznie chce to powietrze wywalić, stąd te pytania! Wcześnie miałem chłodnice na zewnątrz i było cool ale teraz mam większą obudowę i chce ją schować do środka!!! Zaraz zakładam Drugi blok więc będzie jeszcze gorecej tej mojej chłodniczce stąd mój dylemat! poza tym mam kilka wiatraczków i obudowe dobrze przewietrzoną... tylko ta chłodnica... Ale tak czy siak, dziekiza pomoc :):):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...