sempron@64 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam!! Posiadam radeona 9600 ,,,,i mam problem.Gpu idzie bez problemu na 325@475...ale memki niechcą iśc więcej niż na 240 bo cholerenie sypią artami.Wszystko jest zimne...... Czytałem gdzięs na forum ,że pomaga zmiana biosu w tej karcie.Nie wiem jaki bios będzię pasował do mojej.ja pisadam Kartę BULID BY ATI ,z pamięciami samsunga 4ns. Ewentulanie jak można zrobić łatwego v moda na memki bo coś mi się wydaje że są niedovoltowane. Szukałem na forum jakiegoś opisu ,ale nieznalazłem.Prosze mnie nie wysyłać do postu wszystko o radeonach 9600 pro i 9600xt bo tam nic nie pisze o mojej grafie. Proszę o pomoc...słyszalem ze ta grafa powinna spokojnie pójść 500/300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 mam problem identyczny jak twój nie patrz na sygnatura bo spalił mi sie 9700 i nie chce mi sie zmieniac... Czyli tak mam bios normalny z radeona non-pro i nie mam pojęcia za cholere czemu pamieci ida tylko z 200 do 215 !!!! przeciez to jest jakies szalenstwo !!! czemu one tak slabo ida ??!! sa zimne jak gram ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron@64 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Mi się wydaje że to wina biosu.....może timingi????? Albo coś z napięciami....... KURDE PROSZE KOGOŚ O POMOC!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Zapewne timingi... są ostre nie tam gdzie trzeba, a wiec ATT w łape i do boju panowie a nie sie nas pytacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Tutaj cosik na temat timingow http://www.pc-max.pl/print.php?load=shownews&pid=287 I jeszcze takie cos znalazlem: Example Radeon 9550/Radeon 9600Pro Memory Timings (May Differ) Write Latency tWL = 1.0/1.0 CAS Latency tCL = 4/4 RAS to CAS Read Delay tRcdRD = 5/4 RAS to CAS Write Delay tRcdWR = 3/2 Row Precharge Time tRP = 5/4 RAS Latency tRAS= 10/9 Row Activate to Row Active Command Time tRRD = 4/3 Read to Write Turnaround Time tR2W = CL+3/CL+3 Write Recovery Time tWR = 3/3 Write to Read Turnaround Time tW2R = 2/2 Write to Read Turnaround Time for Same Bank tW2Rsb = Use tWR Rule/Use tWR Rule Read to Read Turnaround Time tR2R = 2/2 Memory Refresh Rate MemRR = 24/24 Refresh Row Cycle Time tRFC = 17/15 Shift of RBS Signal for Read Data tRBS = CL+3.5/CL+3.5 Shift of ERST Signal for Read Data tERST = CL+0/CL+0 Shift of QSREQ Signal tQSREQ = CL+0/CL+0 Shift of OE Signal for Write Data tDQM = WL-0.5/WL-0.5 Shift of OE Signal for Write Data Strobe tDQS = WL-0.5/WL-0.5 Edytowane 13 Listopada 2005 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...