Skocz do zawartości
Slayer

Celeron 1700@2Ghz+ DD-R 333-400 Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad takim rozwiazaniem, bo ostatnio pamięci staniały :) Ale nie wiem, czy jest w tym sens. Jasne, że wydajność się zwiekszy, ale czy warto płacić 270(DDR 333) lub 350( DDR400)za 256 MB minus to, co dostanę za SD-Ramy :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba że fsb będzie ok 200 lub więcej. Właśnie mam problem bo dobiłem do 190 i na 200 ram mi nie wyrabia

Nom tak jak wyzej ale jestme zdania ze biez 400 jak porownywalna cena zawsze bedzie mozna ja szybciej sprzedac i lepiej wykorzystac :-) np zmina procka :-) ! bbuuuu ty le mialem do powiedzenia :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron lubi Rimmy 800 i DD-R 400 ;) Ich wydajność to 3.2 GB/s i tyle właśnie moze przyjąć Celeron/P4 na magistrali 100 Mhz. Powyżej 133 to już DD-R 466-500 8O lub Rimm 1066- ale to kupa kasy :? Precsot i Hammer odpowiednio dokładnie 2 razy więcj- 6.4 GB/s- ale to powinny załatwić Dual DD-Ram 400 lub DD-R2 800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde...cokolwiek kupię, to nie wykorzystam mocy procka w 100%. Nawet jak będzie DD-R 400 Mhz to przy podkręcaniu/ przejściu na 133 Mhz lub więcej procek zacznie się ksztusić. Zastanwowię się, gdy przyjedzie z serwisu Radeon :)

PS- P4S5A obsługuje DD-R 400 Mhz- mała modyfikacja biosa wystarczy :) Standardowo maks. 333 Mhz.

PS2- ciekawy jestem, jak by wypadł w testach 2 Ghz Celeron na pamięciach DD-R 400- jakoś nigdzie nie widziałem testów. Zawsze się tłumaczą, że to nie uczciwe, że ma leprze pamięci w teście Intel niż AMD itp. A przecież to jest świadome zaniżanie wydajności procesora! Taki Athalon na 133 Mhz spokojnie zadowala się tańszymi DD-R 266 CL 2, ale tylko dlatego, że szybsze nic mu nie dają. Celeron/P4 conajmniej potrzebują, żeby się wykazać DD-R 400 Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...