gojas Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 mam problem, korzystam z internetu w firmie poprzez serwer proxy na porcie 8080, no i mam poblokowanych wiele stron - nie zwiazanych z praca, chcialbym troszke oszukac admina i schowac sie za jakims innym proxy zeby miec dostep do wszystkich stron, tak aby on widzial ze jest polaczenie caly czas z jedna strona,czy programem a faktycznie bede mial pelny dostep. jak mozna to osiagnac? czy sa jakies programy do takich rzeczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 jesli masz ustawione połączenie przez proxy w IE to zmień tak zeby nie korzystał z proxy czyli usuń wpisy z ustawień w IE, jesli to nie pomoże tzn że masz w sieci transparent proxy a wtedy wszystkie połączenia www idą przez proxy i tu jest ból... musiałbyś ustawić adres w połączeniach proxy jakiegoś innego serwera proxy... nie wiem czy to zadziała ale tak mi sie wydaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojas Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 jesli masz ustawione połączenie przez proxy w IE to zmień tak zeby nie korzystał z proxy czyli usuń wpisy z ustawień w IE, jesli to nie pomoże tzn że masz w sieci transparent proxy a wtedy wszystkie połączenia www idą przez proxy i tu jest ból... musiałbyś ustawić adres w połączeniach proxy jakiegoś innego serwera proxy... nie wiem czy to zadziała ale tak mi sie wydaje :) no wlasnie o to chodzi ze wszystkie polaczenia www ida przez proxy, jak zmienie proxy w IE to wogole nie mam netu. chodzi o to zeby poprzez moje proxy (firmowe) przejsc na kolejne i dzieki niemu korzystac z wszystkich stron. wiem ze jest to mozliwe bo rozmawialem juz na innym forum z jednym adminem jednak niechcial podzielic sie wiedza:( sa stronki w necie typu secure-tunnel,lub hidemyass ktrore to umozliwialy, jednak sa one juz tez zablokowane, potrzebny bylby mi raczej jakis program. prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...