tukamon Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 mam takie pytanko: od paru dni jestem posiadaczem tego cuda i czy moglby ktos napisac jak ustawc na stale 800mhz i jak zmienic vcore? [w biosie nic na ten temat nei ma] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) mam takie pytanko: od paru dni jestem posiadaczem tego cuda i czy moglby ktos napisac jak ustawc na stale 800mhz i jak zmienic vcore? [w biosie nic na ten temat nei ma] sciagnij sobie programik RMClock i w ustawieniach p-state dodaj profil FID 4, VID (i tu wlasnie problem) sprobuj 0.975 (u mnie np. dziala na takim napieciu) a jesli ci sie zawiesi to daj mu 1.075V powodzenia aha jesli na stale chcesz miec 800 MHz to zaznacz jeszcze w battery profile i AC profile minimal. warto tez zaznaczyc w advanced cpu low power enable i nothbridge low power enable tu masz link do stronki gdzie znajdziesz programik http://cpu.rightmark.org/download.shtml poza tym gratuluje wyboru... mysle ze bedziesz zadowolony :) Edytowane 22 Listopada 2005 przez tomcio_wroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 juz dziala thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 juz dziala thx :)a możesz ustawić napięcie mniejsze niż 1,075 ?? :> sprawdz czy masz najlepiej nową partię procesorów : Roma ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 wlasnie smigam na 0.925V :) moze przy wyborze vcore wylacz to auto-adjust RM pisze ze mam jaderko palermo a cpuz ze sonora [lol] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 tukamaon mozesz napisac jeszcze jaka masz versje biosa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 mam v1.06 ale z tym vcore cos dziwnie jest zrobione: na 0.925 superpi spokojnie smiga po kilkanascie razy pod rzad a herosy zwieszaja sie po kilkunastu minutach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 sproboj prime95 uhh mi przy prime sie wiesza na 0.950 a nizej to wogule nieidzie , jednakze system na 0.950 dziala stabilnie nawet cala noc:} Jak ci sie zachowuje wentylator przy takim napieciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 mi zalezy na maxymalnej pracy na baterii, wiec ciagle smigam na 800mhz. wtedy nie wiem co to wentylator ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 uhh wiesz chodzi oto ze ja tez smigam na 800mhz, ale napiecie standard, i wentyl wlacza sie co jakas dluzsza chwile.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 jak przykladam reke do wylotu to niby czuc powietrze, ale nic nie slychac. ostatnio czytalem pdfa jakeis 60 stron i chcialem cos w spisie tresci zobaczyc, to udajac sie tam przez naciskanie strzalki naprzemian z pg up wlaczylem wiatrak na 20 sek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 wlasnie smigam na 0.925V :) moze przy wyborze vcore wylacz to auto-adjust RM pisze ze mam jaderko palermo a cpuz ze sonora [lol] RM pisze źle, za to cpuz już rozpoznaje twojego proca właściwie :> sonora - regulowane napięcie poniżej 1,075 wszyscy ci ktorzy nie mogą zejść ponizej 1,075 znaczy że mają nową line sempronów: roma roma - napięcie 1,075 min + SSE2 + niby 64 bity, ale tego nie udało mi się dowieść ponieważ z tego co widzd nie ma obsługi 64 bitowych intrukcji także nie wiadomo kto się myli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipunciowariatuncio Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Napiszę trochę nie na temat ale właśnie kupiłem takiego samego acera i mam pewien problem, a zauważyłem, że polubiłeś swojego kompa. Otóż tak: komp bez zarzutu, wszystko gra i huczy ALE...te głośniki - nie wiem co jest grane. Po pierwsze cholernie cicho (tak mi się wydaje), po drugie jakość nie najlepsza. To drugie to jeszcze jakoś poustawiam, ale głośność - próbowałem już wszystkich znanych mi opcji w windows i nic. Może Ty masz jakis pomysł. Z góry dzięki za odpowiedź. Napiszę trochę nie na temat ale właśnie kupiłem takiego samego acera i mam pewien problem, a zauważyłem, że polubiłeś swojego kompa. Otóż tak: komp bez zarzutu, wszystko gra i huczy ALE...te głośniki - nie wiem co jest grane. Po pierwsze cholernie cicho (tak mi się wydaje), po drugie jakość nie najlepsza. To drugie to jeszcze jakoś poustawiam, ale głośność - próbowałem już wszystkich znanych mi opcji w windows i nic. Może Ty masz jakis pomysł. Z góry dzięki za odpowiedź. sory bo troche jestem swiezy. Zwracam się do WSZYSTKICH z acerami 3023 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 sproboj Fn+ strzalka w gore;} ogulem te glosniki niebeda grac jak wierza nigdy;d wiec jakosc i glosnosc pozostawia wiele do zyczenia podlacz glosniki lub jakies sluchawki:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 mam takie pytanko standardowe: czym czyscic ta matryce? czy styknie miekka chusteczka do nosa +woda? bo mi sie kichnelo wczoraj na nia ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) mam takie pytanko standardowe: czym czyscic ta matryce? czy styknie miekka chusteczka do nosa +woda? bo mi sie kichnelo wczoraj na nia ;D nie radze!!! ja jak go kupilem tez raz sprobowalem :mur: niestety wtedy tego nie zauwazylem ale na drugi dzien patrzac na matryce moim oczom ukazala sie wprawdzie bardzo cieniutka ale dluga na pol wysokosci ryska :blink: to byla wlasnie wina chusteczki. byla poprostu za twarda. ryska jest praktycznie nie widoczna jak komputer pracuje ale jak jest wylaczony to patrzac pod swiatlo w dzien widac ta jedna cieniutka ryske. wiec moje doswiadczenie jest takie: poszedlem tam gdzie go kupowalem czyli do vobisu i kupilem zestaw czyszczacy. bardzo praktyczny i 100X lepszy od nawilzonych sciereczek w pudelku do czyszczenia matryc. zaplacilem 30 zl ale chyba nie wykorzystam tego przez 3 lata. ksztaltem podobne do splaszczonego mydla z jednej strony ma deliktna szczoteczke do wycierania poprostu z kurzu a z drugiej szmatke z materialu na miekkiej piance do wycierania na mokro. do tego specjalny plyn w buteleczce z atomizerem i zestaw zapasowych sciereczek. naprawde bardzo praktyczne. polecam Edytowane 26 Listopada 2005 przez tomcio_wroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 nie radze!!! ja jak go kupilem tez raz sprobowalem :mur: niestety wtedy tego nie zauwazylem ale na drugi dzien patrzac na matryce moim oczom ukazala sie wprawdzie bardzo cieniutka ale dluga na pol wysokosci ryska :blink: to byla wlasnie wina chusteczki. byla poprostu za twarda. ryska jest praktycznie nie widoczna jak komputer jest pracje ale jak jest wylaczony to patrzac pod swiatlo w dzien widac ta jedna cieniutka ryske. wiec moje doswiadczenie jest takie: poszedlem tam gdzie go kupowalem czyli do vobisu i kupilem zestaw czyszczacy. bardzo praktyczny i 100X lepszy od nawilzonych sciereczek w pudelku do czyszczenia matryc. zaplacilem 30 zl ale chyba nie wykorzystam tego przez 3 lata. ksztaltem podobne do splaszczonego mydla z jednej strony ma deliktna szczoteczke do wycierania poprostu z kurzu a z drugiej szmatke z materialu na miekkiej piance do wycierania na mokro. do tego specjalny plyn w buteleczce z atomizerem i zestaw zapasowych sciereczek. naprawde bardzo praktyczne. polecam dobre spostrzezenie:P sam jeszcze nieczyscilem ale bede pamietac:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whitemoon Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Witam! Ja również jestem użytkownikiem 3023. Chciałbym dowiedzieć się czy sprawdzaliście już czytnik kart? W moim modelu są problemy z wyciągnięciem karty SD. Wyciągnąć wyciągnę ale na siłę, a chyba nie tak to powinno wyglądać (w cyfrówce nie mam takiego problemu). Prosiłbym o odpowiedź bo nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy jest we wszystkich 3023. Edytowane 28 Listopada 2005 przez Whitemoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 u mnie nie ma zadnych problemow, moze chodzi ci o to ze nie ma sprezynki czy cos co ulatwia wyjecie btw kiedy ustawie na sztywno 800mhz na 0.95V to lap dziala 2 godziny a jak na auto to prawie cztery :D to dopiero sa czary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 u mnie nie ma zadnych problemow, moze chodzi ci o to ze nie ma sprezynki czy cos co ulatwia wyjecie btw kiedy ustawie na sztywno 800mhz na 0.95V to lap dziala 2 godziny a jak na auto to prawie cztery :D to dopiero sa czary lap dziala 2 godziny?? dwie godziny i sie resetuje?? czy dwie godziny bez wentylka??? Czytnika kart niesprawdzalem:S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam! Ja również jestem użytkownikiem 3023. Chciałbym dowiedzieć się czy sprawdzaliście już czytnik kart? W moim modelu są problemy z wyciągnięciem karty SD. Wyciągnąć wyciągnę ale na siłę, a chyba nie tak to powinno wyglądać (w cyfrówce nie mam takiego problemu). Prosiłbym o odpowiedź bo nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy jest we wszystkich 3023. niestety obawiam sie ze to regula, sam teraz naprawde staram sie optymalnie wykorzystywac karte, by za czesto nie musiec meczyc sie z tym wyciaganiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ja u siebie nie zauwazylem powaznych trudnosci z wyciaganiem kart chociaz przyznam ze szkoda ze nie ma jakiegos mechanizmu ktory by to ulatwial. do tej pory kozystalem tylko z kart sd, xd i memory stick. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whitemoon Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Dzisiaj postanowiłem przetestować inną kartę i ku mojemu zaskoczeniu SD Panasonic 32 MB wychodzi bez problemów - czyli problem dotyczy karty SD Kingston Elite Pro 1GB. Wydaje mi się, że jest nieco grubsza. Mimo to z aparatu wychodzi bez problemów.Czy ktoś jeszcze używał Kingstona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) lap dziala 2 godziny?? dwie godziny i sie resetuje?? czy dwie godziny bez wentylka??? Czytnika kart niesprawdzalem:S 2 godziny bez wentylatora, bo po 2 godzinach bateria pada Edytowane 29 Listopada 2005 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebabix Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 witam,pojawil sie bios 1.18 do aera3023 ,ciekawe co nowego przyniesie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 witam,pojawil sie bios 1.18 do aera3023 ,ciekawe co nowego przyniesie... Faktycznie ciekawe, bo nie raczyli nic napisac w readme. Dobrzer ze przynajmniej wczesniej przetestowali to na urzytkownikach serii 5020 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Faktycznie ciekawe, bo nie raczyli nic napisac w readme. Dobrzer ze przynajmniej wczesniej przetestowali to na urzytkownikach serii 5020 :P nie wnosi raczej nic z wyjatkiem dat biosu karty graficzneji plyty glownej. mam od trzech dni 1.18 i nie zauwazylem zadnych roznic. instalacja z poziomu windowsa pezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nie wnosi raczej nic z wyjatkiem dat biosu karty graficzneji plyty glownej. mam od trzech dni 1.18 i nie zauwazylem zadnych roznic. instalacja z poziomu windowsa pezproblemowo. Sprawdzales moze 3dmarka po zmianie biosu? Ciekawe czy ma to jakis wplyw i czy na lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Sprawdzales moze 3dmarka po zmianie biosu? Ciekawe czy ma to jakis wplyw i czy na lepsze. po zainstalowaniu nowego biosu i najnowszych catalistow: 3Dmark 2005 http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ojectId=1547108 wynik w stounku do sterow i biosu 1.06 ktore dostalem z kompem poszedl o ponad 250, a w stosunku do biosu 1.12 i catalist 5.11 wynik sie praktycznie nie zmienil. wiec wystarczy bios 1.12 zeby wyciagnac max. 1.18 nie wnosi praktycznie zauwazalnych roznic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Ciekawe co zmienia ten nowy bios w grafice. Taktowania tez sie nie zmienily? Ja wlasnie sie zbieram do upgradu mojego 1.06, bo na dniach kupie 2x512 ddr400. Esz ten skapy acer, niech go piorun pierdyknie za te 2x256mb. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...