Skocz do zawartości
MacMus

Acer 3023 I Zwiech Po Zainstalowaniu Omeg Przy Atitool

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanko: od paru dni jestem posiadaczem tego cuda i czy moglby ktos napisac jak ustawc na stale 800mhz i jak zmienic vcore? [w biosie nic na ten temat nei ma]

sciagnij sobie programik RMClock i w ustawieniach p-state dodaj profil FID 4, VID (i tu wlasnie problem) sprobuj 0.975 (u mnie np. dziala na takim napieciu) a jesli ci sie zawiesi to daj mu 1.075V

powodzenia

aha jesli na stale chcesz miec 800 MHz to zaznacz jeszcze w battery profile i AC profile minimal. warto tez zaznaczyc w advanced cpu low power enable i nothbridge low power enable

tu masz link do stronki gdzie znajdziesz programik http://cpu.rightmark.org/download.shtml

poza tym gratuluje wyboru... mysle ze bedziesz zadowolony :)

Edytowane przez tomcio_wroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie smigam na 0.925V :) moze przy wyborze vcore wylacz to auto-adjust

RM pisze ze mam jaderko palermo a cpuz ze sonora [lol]

RM pisze źle, za to cpuz już rozpoznaje twojego proca właściwie :>

sonora - regulowane napięcie poniżej 1,075

wszyscy ci ktorzy nie mogą zejść ponizej 1,075 znaczy że mają nową line sempronów: roma

roma - napięcie 1,075 min + SSE2 + niby 64 bity, ale tego nie udało mi się dowieść ponieważ z tego co widzd nie ma obsługi 64 bitowych intrukcji także nie wiadomo kto się myli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę trochę nie na temat ale właśnie kupiłem takiego samego acera i mam pewien problem, a zauważyłem, że polubiłeś swojego kompa. Otóż tak: komp bez zarzutu, wszystko gra i huczy ALE...te głośniki - nie wiem co jest grane. Po pierwsze cholernie cicho (tak mi się wydaje), po drugie jakość nie najlepsza. To drugie to jeszcze jakoś poustawiam, ale głośność - próbowałem już wszystkich znanych mi opcji w windows i nic. Może Ty masz jakis pomysł.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Napiszę trochę nie na temat ale właśnie kupiłem takiego samego acera i mam pewien problem, a zauważyłem, że polubiłeś swojego kompa. Otóż tak: komp bez zarzutu, wszystko gra i huczy ALE...te głośniki - nie wiem co jest grane. Po pierwsze cholernie cicho (tak mi się wydaje), po drugie jakość nie najlepsza. To drugie to jeszcze jakoś poustawiam, ale głośność - próbowałem już wszystkich znanych mi opcji w windows i nic. Może Ty masz jakis pomysł.

Z góry dzięki za odpowiedź.

sory bo troche jestem swiezy.

Zwracam się do WSZYSTKICH z acerami 3023

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko standardowe: czym czyscic ta matryce? czy styknie miekka chusteczka do nosa +woda? bo mi sie kichnelo wczoraj na nia ;D

nie radze!!! ja jak go kupilem tez raz sprobowalem :mur: niestety wtedy tego nie zauwazylem ale na drugi dzien patrzac na matryce moim oczom ukazala sie wprawdzie bardzo cieniutka ale dluga na pol wysokosci ryska :blink:

to byla wlasnie wina chusteczki. byla poprostu za twarda. ryska jest praktycznie nie widoczna jak komputer pracuje ale jak jest wylaczony to patrzac pod swiatlo w dzien widac ta jedna cieniutka ryske.

wiec moje doswiadczenie jest takie: poszedlem tam gdzie go kupowalem czyli do vobisu i kupilem zestaw czyszczacy. bardzo praktyczny i 100X lepszy od nawilzonych sciereczek w pudelku do czyszczenia matryc. zaplacilem 30 zl ale chyba nie wykorzystam tego przez 3 lata. ksztaltem podobne do splaszczonego mydla z jednej strony ma deliktna szczoteczke do wycierania poprostu z kurzu a z drugiej szmatke z materialu na miekkiej piance do wycierania na mokro. do tego specjalny plyn w buteleczce z atomizerem i zestaw zapasowych sciereczek. naprawde bardzo praktyczne. polecam

Edytowane przez tomcio_wroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie radze!!! ja jak go kupilem tez raz sprobowalem :mur: niestety wtedy tego nie zauwazylem ale na drugi dzien patrzac na matryce moim oczom ukazala sie wprawdzie bardzo cieniutka ale dluga na pol wysokosci ryska :blink:

to byla wlasnie wina chusteczki. byla poprostu za twarda. ryska jest praktycznie nie widoczna jak komputer jest pracje ale jak jest wylaczony to patrzac pod swiatlo w dzien widac ta jedna cieniutka ryske.

wiec moje doswiadczenie jest takie: poszedlem tam gdzie go kupowalem czyli do vobisu i kupilem zestaw czyszczacy. bardzo praktyczny i 100X lepszy od nawilzonych sciereczek w pudelku do czyszczenia matryc. zaplacilem 30 zl ale chyba nie wykorzystam tego przez 3 lata. ksztaltem podobne do splaszczonego mydla z jednej strony ma deliktna szczoteczke do wycierania poprostu z kurzu a z drugiej szmatke z materialu na miekkiej piance do wycierania na mokro. do tego specjalny plyn w buteleczce z atomizerem i zestaw zapasowych sciereczek. naprawde bardzo praktyczne. polecam

dobre spostrzezenie:P

sam jeszcze nieczyscilem ale bede pamietac:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Ja również jestem użytkownikiem 3023. Chciałbym dowiedzieć się czy sprawdzaliście już czytnik kart? W moim modelu są problemy z wyciągnięciem karty SD. Wyciągnąć wyciągnę ale na siłę, a chyba nie tak to powinno wyglądać (w cyfrówce nie mam takiego problemu). Prosiłbym o odpowiedź bo nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy jest we wszystkich 3023.

Edytowane przez Whitemoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie nie ma zadnych problemow, moze chodzi ci o to ze nie ma sprezynki czy cos co ulatwia wyjecie

btw kiedy ustawie na sztywno 800mhz na 0.95V to lap dziala 2 godziny a jak na auto to prawie cztery :D to dopiero sa czary

lap dziala 2 godziny??

dwie godziny i sie resetuje?? czy dwie godziny bez wentylka???

Czytnika kart niesprawdzalem:S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Ja również jestem użytkownikiem 3023. Chciałbym dowiedzieć się czy sprawdzaliście już czytnik kart? W moim modelu są problemy z wyciągnięciem karty SD. Wyciągnąć wyciągnę ale na siłę, a chyba nie tak to powinno wyglądać (w cyfrówce nie mam takiego problemu). Prosiłbym o odpowiedź bo nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy jest we wszystkich 3023.

niestety obawiam sie ze to regula, sam teraz naprawde staram sie optymalnie wykorzystywac karte, by za czesto nie musiec meczyc sie z tym wyciaganiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj postanowiłem przetestować inną kartę i ku mojemu zaskoczeniu SD Panasonic 32 MB wychodzi bez problemów - czyli problem dotyczy karty SD Kingston Elite Pro 1GB. Wydaje mi się, że jest nieco grubsza. Mimo to z aparatu wychodzi bez problemów.Czy ktoś jeszcze używał Kingstona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie ciekawe, bo nie raczyli nic napisac w readme. Dobrzer ze przynajmniej wczesniej przetestowali to na urzytkownikach serii 5020 :P

nie wnosi raczej nic z wyjatkiem dat biosu karty graficzneji plyty glownej. mam od trzech dni 1.18 i nie zauwazylem zadnych roznic. instalacja z poziomu windowsa pezproblemowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wnosi raczej nic z wyjatkiem dat biosu karty graficzneji plyty glownej. mam od trzech dni 1.18 i nie zauwazylem zadnych roznic. instalacja z poziomu windowsa pezproblemowo.

Sprawdzales moze 3dmarka po zmianie biosu? Ciekawe czy ma to jakis wplyw i czy na lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzales moze 3dmarka po zmianie biosu? Ciekawe czy ma to jakis wplyw i czy na lepsze.

po zainstalowaniu nowego biosu i najnowszych catalistow:

3Dmark 2005 http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ojectId=1547108

wynik w stounku do sterow i biosu 1.06 ktore dostalem z kompem poszedl o ponad 250, a w stosunku do biosu 1.12 i catalist 5.11 wynik sie praktycznie nie zmienil. wiec wystarczy bios 1.12 zeby wyciagnac max. 1.18 nie wnosi praktycznie zauwazalnych roznic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co zmienia ten nowy bios w grafice. Taktowania tez sie nie zmienily? Ja wlasnie sie zbieram do upgradu mojego 1.06, bo na dniach kupie 2x512 ddr400. Esz ten skapy acer, niech go piorun pierdyknie za te 2x256mb.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi