Skocz do zawartości
MacMus

Acer 3023 I Zwiech Po Zainstalowaniu Omeg Przy Atitool

Rekomendowane odpowiedzi

MacMus: udalo Ci sie jakos obnizyc temperaturki ?? ja na idle tez mam jakies 53-54 stopnie :/ i wentyl chodzi cicho ale tak ze jednak go slychac (chyba jest jeszcze poziom ciszej):/ a jak pogrywam np. w CS'a to temperatury sa jakies 77 stopni... kilka razy bylo nawet 80... z montazem wentyla chyba ok bo leci cieple powietrze jak sie gra. i jeszcze jak to jest z tymi pastami (np. Arctic Silver) - duzo daja ?? czy mozna gdzies isc zeby zrobili to 'profesjonalnie' ??

EDIT: Aha - w CPU-Z 1.31 nie pokazuje mi wogole nazwy (np. Sonoma) a w RMClock mam Palermo. I tez najnizsze napiecie moge zapodac 1.075

Edytowane przez megax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bozeeeee co za barany!!!! postawielm swierzy XP Pro PL SP2, intel chipset driver i jako 3 rzecz najnowsze omegi... i D_U_P_A!!!! Wszystko sie instaluje ale po restarcie jak klikam wlasciwosci ekranu i na zakladke zaawansowane system sie tak wiesza ze tylko twardy reset i taz za kazdym razem, Ile mozna? no ile jeszcze k@#$% zanim wyjdzie wersjia poprawna, zanim sie ktos kapnie ze stery sa zmaszczone? Dobrze ze mialem ghosta zrobionego poprzedniego systemu bo bym sie pociol

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz napisali co zostało zmienione:

<Bios v1.20>

1. update M26 VBIOS to 0010000P.

2. Add CF to IDE card Boot.

3. Reduce M26-64 VRAM clock from 330MHz to 300MHz

4. M24/UMA modify the version to sync.

==================================================

Drugi punkt jest ciekawy.

Jakie karty mają kod M24 i M26?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta M26 to radeon x700

ja zainstalowalem nowego biosa... nie widac roznic przy codziennym uzytkowaniu. jesli chodzi o instalacje to zrobilem pod windowsem i nie bylo zadnych problemow.

z tego co widzialem, bo kolezaka kupila miesiac temu 3024 to te najnowsze wersje sa fabrycznie z biosem 1.20

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi