Skocz do zawartości
japko

Jaki Monitor Wg Was Jest Najlepszy (19")

Rekomendowane odpowiedzi

mam na oku pare takich monitorkow ! jestem ciekaw co sadzicie o nich i ktory byscie wybrali w tym przedziale cenowym (do 1500zl) .A moze jest jakis lepszy monitorek , na ktory jeszcze nei wpadlem ???

19" Belinea 101903 silver-black

19" Belinea 101910c

19" miro TD690 silver 8 ms!!

19" Samsung SyncMaster 913N (bez pivota)

19" Sony HS93B (czarny)

19" Sony HS94B (czarny)

posta umiescilem takze w "Co kupic??" ale nikt nie podpowiedzial mi ,wiec probuje tutaj :) Wybaczcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Osobiście nie wybrałbym żadnego z wymienonych modeli.

Moi faworyci to:

Fujitsu Siemens P19-2

Samsung 940FN

oraz z tanich modeli

Belinea 10 19 20 v.C

mógłby być też Samsung 970P, ale ma jedną wadę tj. brak przycisków sterujących na obudowie. Nawet żeby zmienić kontrast czy jasność trzeba korzystać z oprogramowania. Warto też wspomnieć, że póki co istnieje tylko wersja windows, czyli zwolennicy innych systemów, np. Linux muszą zapomnieć o tym monitorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Osobiście nie wybrałbym żadnego z wymienonych modeli.

Moi faworyci to:

Fujitsu Siemens P19-2

Samsung 940FN

Czytaj temat a nie pisz bzdut do 1500zł - tematów o tych monitorach co wymieniłeś jest tyle, że nie trzeba w każdym powtarzać w kółko tego samego.

P.S ja rozważyłbym jeszcze zakup Philipsa z serii S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy jest NEC FE991SB...

jak trafisz dobry egz. to moze i tak - ja akurat nie mialem takiego szczescia (mimo ze wybralem nalepszy egz. z dostepnych)

a po przejsciach z serwisem & dystrybutorem na moim biurku juz nigdy nie zagosci NEC/Mitsubishi

wspominalem o tym na tym forum maj/kwiecien 2004

dodatkowo - 85Hz w 1280x1024 i (o ile pamietam) kabel VGA na stale = brak zlacza DSub

dziekuje postoje :P

PS

jak mozesz to powiedz czy nadal daja durny zapis w gwarancji ze w rogach monitora nieostry niebieski tekst na czarnym tle to normalne zjawisko :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak trafisz dobry egz. to moze i tak - ja akurat nie mialem takiego szczescia (mimo ze wybralem nalepszy egz. z dostepnych)

a po przejsciach z serwisem & dystrybutorem na moim biurku juz nigdy nie zagosci NEC/Mitsubishi

wspominalem o tym na tym forum maj/kwiecien 2004

dodatkowo - 85Hz w 1280x1024 i (o ile pamietam) kabel VGA na stale = brak zlacza DSub

dziekuje postoje :P

PS

jak mozesz to powiedz czy nadal daja durny zapis w gwarancji ze w rogach monitora nieostry niebieski tekst na czarnym tle to normalne zjawisko :huh:

Jak pamiętam od razu regulowałem w nim oba fokusy bo miał rozmydlone brzegi, po tej regulacji chodził ~1 rok i padł, po serwisie musiałem oczywiscie znowu ręcznie regulować fokusy. Monitor chodzi u siostry do dzis.

(drugiego NECa 771 mam od 3 lat, uwazam ze to najlepsze monitory jakie widziałem)

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi