aiki Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Te procki dobrze sie kreca ale przy bardzo wysokich napieciach, i co z tego ze 3d mark dziala jak np. prime szybciutko sie wywala :( . Co z tego ze temperatura jest niska, od 1800 MHz mało ktory jest naprawde stabilny (sprawdzałem kilkanaście sztuk). Co do temperaury to jest jeszcze jedna sprawa , mało ktora plyta udstepnia odczyt z diody termicznej procka. W abicie KD7 jest odczyt z diody i z powierzchni procka roznica zwykle jest okolo 15-20 *C w xp 0.18 a 10-15*C w xp 0.13 wiec mnie smieszy jak ktos mowi ze ma w jadrze 35 * C w stresie przy podniesionym napieciu. Ja tam wole swojego palomino moze grzeje sie duzo wiecej ale chodzi 100% stabilnie na ponad 1900 MHz. Z wymiana procka poczekam na steping b w xp 1700-1800 :) Ale pierdzielisz kocopoły. Miałem XP na Palomino i mimo że btył z osławionej serii AGOIA to z 1466 kręcił sie tylko na 1725 przy napięciu 1.85V zwiększenie napięcia nawet do 2.1V nic nie dawało przy dobrym chłodzeniu. Na tym nowym z serii AIUGA wyciągnołem na Titanie TTC-DT5TB z 1466@1860 przy napięciu 1.85V. Nie wiem czy chodzi na więcej bo płyta mi już nie pozwala ale myśle że na WC to spokojnie 1900 osiągne. Dodam że temp. nie przekrcza 50*. Miezone czujnikiem i reką. W normalnej pracy na spowolnionym coolerku mam max 41*. No o takim procu marzylem. Proc jest calkowicie stabilny grałem 4 godziny w CS'a :twisted: zapuszczałem mu stabilitytest na CPU Warning na 3h. Max stabilny. Nie ekscytuj się nadmiernie :) Czytaj co pisze moj procek na napięciu 1.875 na 1909 MHz, masz po prostu gorsza sztuke i tyle. Na 2.0 V chodzi na 1992 MHz ale uważam że to jest za duże napięcie na jądrona ciagla prace. Z tą temperaturą 50*C to comierzone reką ???? może językiem :) ciekawe jak to zrobileś chyba chodzi ci o temperatur okolic procka. Nie twierdze że procek jest zly (jest dobrytylko że przesiadka na niego nic mi nie daje oprócz zmniejszenia temperatury. Ciekawe czy poszedl by ci ten procek na tyle jakbys dal napiecie 1.625, watpie a zwroc uwage ze ten moj poszedl wysoko przy dodaniu tylko 1.025 V. Zobaczymy jak z czasem te procki beda zachowywaly sie przy takim wysokim napięciu mam nadzieje ze nie bedzie to sytuacja analogiczna do p4. Ja tam poczekam do prockow ze stepingiem b to moze zauwaze przyrost mocy pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Te procki dobrze sie kreca ale przy bardzo wysokich napieciach, i co z tego ze 3d mark dziala jak np. prime szybciutko sie wywala :( . Co z tego ze temperatura jest niska, od 1800 MHz mało ktory jest naprawde stabilny (sprawdzałem kilkanaście sztuk). Co do temperaury to jest jeszcze jedna sprawa , mało ktora plyta udstepnia odczyt z diody termicznej procka. W abicie KD7 jest odczyt z diody i z powierzchni procka roznica zwykle jest okolo 15-20 *C w xp 0.18 a 10-15*C w xp 0.13 wiec mnie smieszy jak ktos mowi ze ma w jadrze 35 * C w stresie przy podniesionym napieciu. Ja tam wole swojego palomino moze grzeje sie duzo wiecej ale chodzi 100% stabilnie na ponad 1900 MHz. Z wymiana procka poczekam na steping b w xp 1700-1800 :) Więc po kolei - na 1.933GHz przechodzi wszystkie obliczenia super Pi kilka razy + do tego w tle Seti, na mojej płycie jest odczyt z diody termicznej (GA-7VAX - skąd wiem - po zmianie z Epoxa 8KHA+ temperatura podskoczyła o 15st.C) - a że kumpel wymienił mi procka za friko to dlaczego nie (Thanx Andrzej :)), a do tego 2 lata gwarancji 8) Tak przechodzi ci wszystko ale przy jakim napięciu !!! Ta plyta nie ma odczytu z diody (lub nie jest to do konca prawdziwy odczyt) za niskie temperatury. Jak zjarasz proca to ci gwarancja w większości przypadków nic nie da :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ja tam poczekam do prockow ze stepingiem b to moze zauwaze przyrost mocynie inaczej, one sie powinny niedlugo juz pojawic, a przyrost mocy to bedzie jak wejda juz pelna geba tbredy b z fsb 166 to sie bez 2 zdan wyjedzie na 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Jak zjarasz proca to ci gwarancja w większości przypadków nic nie da :( Gwarancje mam u kumpla więc wymieni mi jak go zjaram - pytałem go na tę okoliczność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Jak zjarasz proca to ci gwarancja w większości przypadków nic nie da :( Gwarancje mam u kumpla więc wymieni mi jak go zjaram - pytałem go na tę okoliczność To jest tak z tą gwarancja jeśli sie za bardzo zjara (w 0.13 to raczej ciezko zrobic :) to wtedy widać na bokach brazowe przebarwienia. Jesli ci kumpel przyjmie to dopiero polowa sukcesu bo od niego tez musza przyjac zalezy gdzie odda bo nieraz takie procki wracaj z adnotacja spalony. Nie dzieje sie to czesto ale jednak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 a poza tym jak by mój stary się kręcił tak jak twój to bym się nie pchał w 0.13. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...