tMQ Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 No więc tak, mam łącze na zasadzie sieci lokalnej (hyperion). Aby wszystko działąło spisują DAC'a sieciówki i na serwerze dopiero aktywują, a mam w chacie drugiego kompa i chciałbym to podzielić. tylko tak, żebym mógł nadal udostępniać folder itp. wiem ża na [brzydkie określenie na linuksa]u można ukryć obecność innej sieciówki ale wtedy nici z udostępniania. macie jakieś sprawdzone pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Nie DAC tylko MAC ;) Da sie to zrobic bez problemu nawet w windzie. Moj ISP czyli UPc tez autoryzuje mnie na podtswie MAC'a sieciowki i modemu kablowego, ale bez problemu udestepniam lacze po lanie. Potrzebujesz wsadzic w kompa druga sieciowke. Na tej, ktora dostajesz net wlaczasz udostepnianie polaczenia internetowego a druga podlaczasz np do huba i podlaczasz tam pozostale kompy. To rozwiazanie ma ta wade, iz twoj komp musi byc non-stop wlaczony, zeby pozostaliw sieci mieli net. Lepszym rozwiazaniem jest zakup routera za ok 400 pln. Wpisujesz mu do tablicy MAC sieciowki i od tej pory bedzie on widoczny jak komputer z ta sieciowka, a ty bedzie mogl podlaczyc do tego lacza 254 komputerki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 spoko :-) faktycznie mac literówka mała to i to podobne :-) spróbuje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 no dobra a u isp nnie zobacza tej sieciowki jakis sposob ? hmmm bo usluga 'udostepnianie....' bedzie dla obydwu chyba, tak ? router lg jakis wyszedl za 300 pln :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...