volt Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Mam problem z moim sempronem 2200 :( ,po zamalowaniu ołówkiem 3B mostka L5 odblokował mi się mnożnik(za pomocą CPUMSR) :D , więc postanowiłem go przetestowć prime95 na 11*166 przy napięciu 1,58V.Śmigał bez błędów :D ale temp była dość wysoka<60*C>.Po restarcie windows podawał niaznany typ procesora, a jego utawienia to 9*166 przy czym CrystalCPUID podawał że wartość domyślna dla proca to 11*133. 1.Czy można gdzieś ustawić <w rejestrze windows albo inaczej>żeby wartość mnożnika 11 była wczytywana przy starcie windy?? 2.Po wyłączeniu kompa i włączeniu go za jakieś 3h znowu miałem zablokowany mnożnik !! :mur: HELP!! voltosg@op.pl Mój komp: Sempron 2200 <5 tydz. 2005> ECS K7VTA3/kt333 ver 5.0 256 Mb ram DDR < 6,2,2,2>Ata Memory GB 9550,Maxtor 90845U2 (8,4GB)=> czołg,Tracer 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 prawdopodobnie za słabo zamalowałes i grafit sie rozmazał. naklejałes na niego chociaz tasme klejącą?ja proponuje lakier, jest to trwalsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) A zamiast lakieru może być to?Ponoć produkt niezły i tani. :unsure: Mam jeszcze dylemat czy można zamalować obydwa mostki L5 od prawej strony?? B) Po przeczytaniu artykułu o L5 modach nie wiem czy mogę odblokować mnożnik aż do 24x czy tylko :lol: do 11x?? Na razie kupuje paste i klej i będe sie bawił z tym prockiem.Prosze jeszcze o odpowiedź na pytanie czy można ustawić jakoś mnożnik na stałe? :blink: thx zrobiłem poprawke (+ taśma) i wystarczyło.Teraz na Arctic Silver 5 ma ok 5 * mniej Edytowane 16 Listopada 2005 przez volt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...