piteq Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Dorwalem aparacik, wiec oto pare fotek. Jest to uklad tymczasowy (w najblizszym czasie bedzie zmiana). Musialem zlozyc maszyne, byla pilna potrzeba. Wiec jest tak a nie inaczej ;). Troche prowizorka, dla mnie malo wazne. Uklad pracuje juz od ok dwoch tygodni. Bloki (cpu, nb, vga) wykonane recznie, nagrzewnice 2 szt., pompka. No i fotki: cpu, nb, vga zbiornik na ciecz (rezerwuar ?) chlodniczki, pompka, wentylacja ogolny wyglad :) Aha, wezyki 8x1 (jakas trefna partia sie trafila, bardzo szybko sie zalamywaly, stad te petle i opaski na nich) pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2005 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Jak na prowizorke, to układ dosyć schludnie wykonany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Bloczek na proca gniecie!!! Zrob Potem moze taki na sam rdzen przyklejany klejem 1x1cm i kroccami 2mm ;D :D :D Bo chyba mniejszego sie juz nie da zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 no calosciowo spoko ale ten blok na cpu:( wyglada jak wersja Max Lite CPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 bloczek na cpu wyglada ladnie :-) podoba mi sie a jak z wydajnoscia ukladu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 a ja na początku nie zauważyłem w ogóle tego bloku na CPU ! :) widziałem lepsze że była tylko plexi i woda obmywała sam rdzeń nie było żadnej miedzi fajnie to wyglądało ale wątpie aby wydajność była dobra :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 a ja na początku nie zauważyłem w ogóle tego bloku na CPU ! :) widziałem lepsze że była tylko plexi i woda obmywała sam rdzeń nie było żadnej miedzi fajnie to wyglądało ale wątpie aby wydajność była dobra :wink:Tamten procek odszedł po 2 tyg. DirectDIE cooling rules :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 8O blok na cpu ... jeżeli jest wydajny to jest niesamowity :D a układnik bardzo ładny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Tamten procek odszedł po 2 tyg. DirectDIE cooling rules :lol2: a co mu sie stało jądro rozmokło :lol2: ???? i jakie były wyniki jeśli wiesz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 ""Bloki (cpu, nb, vga) wykonane recznie"" A jaki mają układ finów w srodku?? Są frezowane lutowane czy luzem?? cz wogóle je mają?? Jakbyś mógl to narysuj. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Bylo troche pozno jak powstal ten watek :). Troche jeszcze dopisze. Zastanawialem sie, czy zda egzamin polacznie nagrzewnicy ze zbiornikiem na ciecz. Jest doskonale, wygodne i praktyczne. Odpada pojecie odpowietrzenia ukladu, przy takim ustawieniu nagrzewnicy. Odnosnie wezykow: to cellfasty 8x1. naprawde jakas lipna partia. Totalna porazka. Kabel glowny (zasilanie do plyty) od zasilacza podtrzymuje wezyk odplywowy z bloku na procku. A jesli chodzi o wydajnosc bloku Praktycznie nie ma zauwazalnej zmiany jesli chodzi o zdolnosc odprowadzania ciepla z procesora. Porownujac temperatury z tego ukladu do tego jest roznica ok 1-2 stopni, ale za duzo sie zmienilo aby mozna bylo mowic ze jest ze przyczyna jest bloczek. Poza tym procek i tak ma bardzo komfortowe warunki ;). Jak wspomnialem wczesniej jest to raczej chwilowa "konstrukcja". Chlodniczka z tylu jakos mi tak nie pasuje. Docelowo ma byc "kadecik" "lekko" zmodyfikowany. Jest juz prawie skonczony. Wyladuje z tylu budy. Wentylator bedzie wewnatrz, i wydmuchiwal bedzie powietrze z budy przez nagrzewnice SZUK -> "....Są frezowane lutowane czy luzem??....." "luzem" co miales na mysli ? cpu Blok vga ma w srodku cos na ksztalt litery M bez uzycia frezarki ;). Blok nb ma wydrazone cos na ksztalt okregu przecietego na pol. Edytowane 21 Listopada 2005 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 SZUK -> "....Są frezowane lutowane czy luzem??....." "luzem" co miales na mysli ? cpu Blok vga ma w srodku cos na ksztalt litery M bez uzycia frezarki ;). Blok nb ma wydrazone cos na ksztalt okregu przecietego na pol. Hehe na myśli miałem coś takiego co robi CPC :-P (tutaj) ale bloczki ładniutkie a ten na cpu wyczepisty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ja niechce nic mówić ale postawił bym na troche grubsze węże i zmnienił blok cpu wężę mogą zablokować przepływ wody do tego stopnia że ci procka podjara... co do bloku na cpu "no comnet"... Ja bym zmnienił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 że ty jajko masz jeszcze całe... ja bym zrobił coś z tym bloczkiem i zmienił weże na większe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 a ja bym... dal odpoczywac w spokoju martwym projektom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 dream_killer -> victor89 -> Uklad pracuje juz od ok. 2 misiecy i 0 problemow :). Roznica temperatury po kilkunastogodzinnym full load a idle jest rzedu 5-6 stopni (wg. diody), wiec po co zmieniac ? Tylko dlatego ze taki mikrus ? Weze 8x1 sa w zupelnosci wystarczajace. Jajko jest cale i ma sie dobrze ;). Nargil -> Uspionym....:) , brak czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...