Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,

mam pewien problem

od pewnego czasu caly czas (czy to w windowsie czy w grach) resetuje mi sie komp lub wylancza (monitor gasnie i koniec). Czego to moze byc wina?

POdejrzewam ze to szitowski codegen 300W ale prosilbym jeszcze o potwierdzenie

Dodam ze probowalem juz wszystkiego od reinstalki do formata:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

To chyba moj 200 post :wink: , ale do rzeczy - moim zdaniem to zasilacz - sam miałem codeshita i ciagle mi kompa restartował pod obciazeniem, zmienilem na 1.5Kg zasilacz Feel i nie ma problemu, no chyba że masz Karte Gainwarda taka jaka mam ja i to tez moze byc przyczyna - mnie to zaczyna wkur***ć - musze ja wymienic.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ina mozliwosc ze memorki kipnely albo na prawde macie chwilowe zapotrzebowanie na prad kosmiczne i zasilki staja ( w zlym tego slowa znaczeniu)

sprawdzcie organoleptycznie czy cieple powietrze z zasilki wylatuje

i czy z dyskiem wsio ok (brak wirusow w mbr moze byc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[pamiatki mam 2 kostki i sprawdzalem obydwie, chyba raczej niemozliwe ze padlyby 2 naraz

moj brat miale 2x64 i spox dolozyl 256 i niby chodzi ale przy badaniu ramu progsem wykazuje mu bledy moze tesh tak masz

kosci oddzielnie wlozone sa ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dokładnie taki sam problem - mam Gainwarda takiego jak w podpisie. Zasilka też dobra. A więc tak, karta chodzi na innym kompie bez zarzutu na 200/450 - u mnie wieszała się już na 175/400 . Kupiłem dodatkowy wiatrak na śledziu 80x80 i szedł aż do 220/480 potem reset w 3DMark 2001 - zawsze w tym samym miejscu. Teraz rozmontowałem chłodzenie chipsetu płyty i dałem trochę AS3 i poszedł aż do 225/540 , potem zmieniłem wiatraczek na chipset bo tamten już siadał i znowu czasem przechodzi 3Dmark a czasem nie. Szlak mnie juz trafia ....Czy to możliwe aby chipset nie wyrabiał ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem pewny, ale sam sprzedawałem koledze ram - 128mn sdraam. Wkładałem mu i loozik. Ale po kilku dniach przychodzi do mnie ze komp mu sie resetuje, i właśnie podobne jak tobie bajery się działy... Idę do niego, sprawdzam, a to Ram właśnie pożadnie z bankiem nie stykał, trzeba go było porządnie docisnąć. Nie wiem czy u ciebie to samo ale spróbuj. Ja w swoim kompie zaś maiłem ciągłe resety przez to że Ram było dupny (nie chodził pc100 z pc133). Ciebie raczej nie dotyczy ale tak na przyszość mówie. Może spróbuj od qmpla jednak pożyczyć pamięć i zobaczyć jak będzie na innych. Ja też u mnie wszystko sprawdzałem, aż w końcu wyszło że RAM- Co ci szkodzi - spróbuj... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...