Nyny Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 WItam, mam pewien problem od pewnego czasu caly czas (czy to w windowsie czy w grach) resetuje mi sie komp lub wylancza (monitor gasnie i koniec). Czego to moze byc wina? POdejrzewam ze to szitowski codegen 300W ale prosilbym jeszcze o potwierdzenie Dodam ze probowalem juz wszystkiego od reinstalki do formata:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 wymien zasilke... to w 90% powoduje resety... wadliwe czesci powodowaly by raczej zwieche niz reset Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 a moze jakis kolega z sieci bawi sie twoim kompem.....poszukaj trojanow.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Siemka To chyba moj 200 post :wink: , ale do rzeczy - moim zdaniem to zasilacz - sam miałem codeshita i ciagle mi kompa restartował pod obciazeniem, zmienilem na 1.5Kg zasilacz Feel i nie ma problemu, no chyba że masz Karte Gainwarda taka jaka mam ja i to tez moze byc przyczyna - mnie to zaczyna wkur***ć - musze ja wymienic. Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Heh ja tez mam jazdy z moim codeshitem ale wkrotce idzie do wymiany na cos lepszego bo jak nie to si potne. Chyba bylem pijany jak kupowalem bude ze te shit kupilem. LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 acha, wlasnie mi sie przypomnialo, moj kolega tez tak mial i okazalo sie ze mu cos na plycie glownej nie stykalo, jakas tasma czy co.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Rowniez stawiam na zasilacz ale z drugiej strony Grzechu przypomnial mi o klopotach kart Gainwarda. Z tego co pamietam masz ja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Ja mam to samo. Co jakąś godzine resecik lub totalny zwis w grze , a zasiłka cadegona. Czy to aby napewno to bo mksvirem już skanowałem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 piszecie ze moze to byc przyczyna gainwarda ale w sumie niedawno mi grafe z serwisu przyslali:D teraz to juz nawet nie moge pograc w NSF5 2 minut bo zwis albo resecik:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Obniz w cholere taktowania na grafie, daj jak najnizej sie da. Otworz bude i wystaw na parapet (wewnetrzny :P ). Jak przestanie wisac to Gainward sux i do wymiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 zwiechy sa tesh od przegrzewania sprawdzcie temp ewentualnie odkreccie kompy i sprawdzajcie stabilnosc za wszystko zasilki teh nie nalezy winic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 komp rozkrecony mna maxa grafa wszystko na low taktowanie najmniejsze agp fast write disable w biosie i zwisy dalej juz nie mam sily temperaturki wporzadku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 ina mozliwosc ze memorki kipnely albo na prawde macie chwilowe zapotrzebowanie na prad kosmiczne i zasilki staja ( w zlym tego slowa znaczeniu) sprawdzcie organoleptycznie czy cieple powietrze z zasilki wylatuje i czy z dyskiem wsio ok (brak wirusow w mbr moze byc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 [pamiatki mam 2 kostki i sprawdzalem obydwie, chyba raczej niemozliwe ze padlyby 2 naraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 a moze to procek sie przegrzewa ?? sprwdź temperature, jak ja mialem troche powyzej 50 st.C to mi sie tez wiuchał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 [pamiatki mam 2 kostki i sprawdzalem obydwie, chyba raczej niemozliwe ze padlyby 2 naraz moj brat miale 2x64 i spox dolozyl 256 i niby chodzi ale przy badaniu ramu progsem wykazuje mu bledy moze tesh tak masz kosci oddzielnie wlozone sa ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 juz przestawialem pamieci do innych bankow ptobowalem raz na jednej kostce raz na drugiej mieszlaem je jak tylko sie da i nic wiec to raczej pamiec nie bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 mam dokładnie taki sam problem - mam Gainwarda takiego jak w podpisie. Zasilka też dobra. A więc tak, karta chodzi na innym kompie bez zarzutu na 200/450 - u mnie wieszała się już na 175/400 . Kupiłem dodatkowy wiatrak na śledziu 80x80 i szedł aż do 220/480 potem reset w 3DMark 2001 - zawsze w tym samym miejscu. Teraz rozmontowałem chłodzenie chipsetu płyty i dałem trochę AS3 i poszedł aż do 225/540 , potem zmieniłem wiatraczek na chipset bo tamten już siadał i znowu czasem przechodzi 3Dmark a czasem nie. Szlak mnie juz trafia ....Czy to możliwe aby chipset nie wyrabiał ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 nie jestem pewny, ale sam sprzedawałem koledze ram - 128mn sdraam. Wkładałem mu i loozik. Ale po kilku dniach przychodzi do mnie ze komp mu sie resetuje, i właśnie podobne jak tobie bajery się działy... Idę do niego, sprawdzam, a to Ram właśnie pożadnie z bankiem nie stykał, trzeba go było porządnie docisnąć. Nie wiem czy u ciebie to samo ale spróbuj. Ja w swoim kompie zaś maiłem ciągłe resety przez to że Ram było dupny (nie chodził pc100 z pc133). Ciebie raczej nie dotyczy ale tak na przyszość mówie. Może spróbuj od qmpla jednak pożyczyć pamięć i zobaczyć jak będzie na innych. Ja też u mnie wszystko sprawdzałem, aż w końcu wyszło że RAM- Co ci szkodzi - spróbuj... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...