Skocz do zawartości
kaniu

Sse Instructions

Rekomendowane odpowiedzi

Age of Empires III requires processors with the SSE instruction set. Setup will fail to install to machines that do not meet this minimum requirement. Please note that the 1.4 GHz Athlon Thunderbird does not have SSE.

to jest mój problem, nie chcę mi się zainstalowac aoe III, bo pokazuje że procesor potrzebuje sse instructions. mój procesor to ten o którym tu piszę, tylko nie wiem czy thunderbird czy nie.

da się coś zrobić żeby pominąć ten komunikat ? tzn włączyć to sse instruction ?

z góry dziękuje za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij sobier programik do identyfikacji procka np. WCPUID lub CPU-Z tam dowiesz sie czy twoj procek obsluguje SEE czy nie. Jesli nie to nie wlaczysz tego ;).

Monit ktory wywala gra wskazuje ze beez SEE nie uruchomi sie gry wiec jedyne co czeka to wymiana procka a wszystko zalezy od tego jaka masz plyte, obecnie procka, pamieci itd.

I moze ktos ma jakiegos patcha czy inny trick na uruchomienie gry. Nie wiem czy cos takiego jest bo nie gralem w ta gre jak narazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba czas na wymiane sprzetu. Tak to jest, ze nowe gry stawiaja nowe wymagania i trzeba sie dostosowac albo zostac przy ogladaniu filmow. Dopiero co mi "wystarczalo" 512 ramu ale BF2 zmusil mnie do dokupienia jeszcze 512. Zwykly CD-ROM juz niewystarczy bo gry wychodza na DVD itd, itd. Takie zycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi