Gość lechu1777 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Witam. Mój kolega ma internt z kablówki osiedlowej(128/64, wew.IP) i miał formata. Teraz jak wszystko zainstalowane to przydziela mu automatyczny adres prywatny i nie działą net ani ping np. z onetem nie idzie... Co robić? Sterowniki ma dobre nForce... Win XP Pro ma. Serwer DHCP jest włączony, otwrzymywanie IP automatyczne i servery DNS równierz :/ Jak pójdę do ich firmy to na podstawie adresu MAC podadzą mi IP i inne informacje do manualnego wypełnienia, bo myślę żeby tak zrobić, bo podejrzewam że nie ma komunikacji między DHCP a jego komputerem?? Co mi potrzebne prócz IP do manulnego wypełnienia ustawień? PLX za szybkie odp bo chłopak nie ma neta 2 tygodnie i prosi mnie żebym mu to zrobił, robiem formata qumplowi i ma to samo łącze i wszystko łądnie automatycznie przydzielone IP,DNS... HELP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 1. przenioslem na odpowiedniejsze forum 2. polecenie ipconfig /renew nie pomaga ? 3. a masz pewnosc ze wczesniej bylo przyznawanie IP przez DHCP ? 4. MAC adres sie nie zmienil ? - moze ustawilisice w BIOSie inny MAC i dlatego nie przyznaje bo w sieci jest filtrowanie po MAC wlaczone 5. jak ma umowe to idze z nia (i nowym MAC adresem) do admina i ma podstawe zeby admin ustawil u siebie w DHCP ten nowy MAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Levy_ Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 cos skopane :) wrzuc to co zwraca ipconfig /all a co ci potrzebne do manualnego wypelnienia? hmm... ip, maska, brama tylko takie manualne wstawianie imho kloci sie troche z idea dhcp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) musze spróbować ipconfig /renew, inny qumpel ma to samo łącze i po formacie mu przydzieliło wszystko to chyab DHCP przydziela:D JAk się MAC mogl zmienic? Nie zmienialismy nic w BIOSIE, Mac jest chyba takie samo jak było. Właśnie musze chyba iść do Admina( znaczy tu nie ma typowego Admina to są ludzie od telewizji kablowej LOL). Ale jeszcze spróbuje z tym ipconfigiem. Napisze wieczorem czy coś pomogło. EDIT/ renew nic nei dało, zdaje mi się że jest to to samo co naciśniecię we właśniwościach karty "napraw". Zadzwonilem do firmy, przyszedl kolo. Wszystko z pc loox( bo ja robiłem:D:D ). Mają problemy z DHCP, nie przydziela IP ;/ powiedział że dzisiaj może naprawi to na podstawie MAC. THE END TOPI|C Edytowane 18 Listopada 2005 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...