Skocz do zawartości
Portal

Wylaczanie sie monitora podczas ladowania sie windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem poniewaz podczas ladowani sie systemu operacyjnego ( windows xp pro PL + SP1) wylacza mi sie na kilka sekund montor i znowu wlacza ( trwa to okolo 2-4 sek) - czy ktos wie co zrobic aby zlikwidowac te wylaczanie sie monitora ?

Moja karta graficzna to Sapphire Radeon 8500, monitor LG 17' 700P , sterownik to catalyst 2.5 , windows jest nowo zainstalowany ( swiezutki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie cos od zawsze i jest to spowodowane po prostu konstrukcja monitora - kineskopu. Fulfel ma racje, to przy przelaczaniu rozdz., odswierzania lub trybu kolorow sie tak dzieje.

To jakis nowy monitor czy kiedys tak nie miales ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie cos od zawsze i jest to spowodowane po prostu konstrukcja monitora - kineskopu. Fulfel ma racje, to przy przelaczaniu rozdz., odswierzania lub trybu kolorow sie tak dzieje.

To jakis nowy monitor czy kiedys tak nie miales ?

To nowy monitor - nie przeszkadzalo by to dla mnie gdyby przy wylaczaniu sie nie stukaly przekazniki w monitorze:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie jest tak ze po pokazaniu sie teczy wyworzonej przez moja po<span style="color:red;">[ciach!]</span>a karte monitor sie wylacza i sa 2 sposoby zeby go wlaczyć:

1.odciac zasilanie i wlaczyc na nowo kompa

2. Jebnac w bok obudowy monitora :wink:

I to dziala - sory za off topic

A co do ciebie to sprawdz na innym configu (np. u kumpla)czy takie cos sie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak stuka cos w monitorze to napewno zmienia sie rozdzialka

Albo kolory, albo odświerzanie ekranu.Kiedyś miałem monit LG 14" stupio works i przuy zmianie odświerzania, kolorów, rozdziałki nigy nic niepukało.Niewiem czemu ale wszystkie nowe monity kineskopowe to mają znaczy się pukają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...