Skocz do zawartości
Gość

Athlon 2000+,zasilacz,pamieci itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zmienilem Duronka 1000 na AXP 2000+ i mam w zwiazku z tym pytania 2:):

* pamieci mam DDR 266...procek maks stabilnie idzie na FSB 139...pamieci po prostu wiecej nie wyrabiaja...czy jak zmienie na no-namowe DDR333 to czy kazde maja default CAS 2 przy 166MHz?

*zasilka Codegena zaczyna powoli nie wyrabiac...mam 4,78V zamiast 5V...i teraz pytanie...mam tez drugi zasilacz FEELa ktory super trzyma napiecia ale ma mniejsze amperarze na poszczegolnych napieciach(tabelka na zasilaczu) ...czy oplaca sie zamienic Codegena(gorsze napiecia,wieksze amperarze) na Feela (super napiecia, mniejsze amperarze)??

thx

ps. temp mam w stressie 45C max. to chyba dobrze??? (na Titanie d5TB mam nakrecony drugi wiatrak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niewiem ja mam pamięci 333 jakies No name chyba niewiem pisze na nich "LD" i jakies literki i maksymalnie moge FSB podnies do 138 bo powyzej komp niewstaje lub na 3Dmarku zwis w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iam się niemiłosiernie wszystko wskazuje na Pamieci najgorsze to ze niemam jak tego sprawdzic :cry: więc zastanÓw sie zanim wtopisz kasę w tzw.No name.

Pozdrówka

ALEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie nie ma co brać syfu.Miałem niedawno pamieci V-Data 333 i nawet na tym 333 w trybie Normal nie chodzily wiec...

Zamowilem dzisiaj z Grala pamiatki TwinMOS na ddr 333 - podobno dobrze sie kreca :D

A co do zasilacza to ja zmienilem z codeshita na Feel'a (wazy jakies 1.5Kg) i nie mam juz problemu z niestabilnoscia, no chyba że chodzi o mojego gainwarda, ktory zaczyna mnie wku***ć.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każde DDR333 muszą iść przy max timignach i CL2 na 333MHz. Na 333MHz muszą iść przy timingach by SPD.

A czy np. Twoje Samsungi by poszly???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam padniety egzemplarz :( Idą na 333 przy SPD. Normalnie z mojej serii idą na ponad 170MHz przy max. timingach i vmem 2.5v. V-Data to tragiczne pamięci. Należy je omijać szerokim łukiem. Ogólnie warte uwagi ze względu na cene i możliwości są Samsungi DDR333 (TCB3) trochę droższe Kingstony (na kościach Winbond np.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...