Frodoq Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Witajcie, Długo zbierałem się do kupienia nagrywarki DVD ale w końcu się udało, ale radość z zakupu minęła szybko. W sklepie zostałem poinstruowany o wgraniu najnowszego BIOSa dostępnego w sieci który ma odpowiadać za sterowanie nagrywarką. Po zainstalowaniu nagrywarki DVD do tej samej taśmy na której podpiętą mam starą LG nagrywarkę CD pojawił się problem :-| . Po uruchomieniu komputera nie mam w 'Moim komputerze' ikon ani CD, ani DVD... po przejściu przez panel sterowania i dodawanie sprzętu, XP radośnie stwierdza, ze sprzęt działa poprawnie i wtedy pojawia się ikonka DVD <_< ale stare CD wciąż nie ma. Próba sprawności DVD przy wykorzystaniu NERO wprawiła mnie w małe zdziwienie :unsure: , gdy w czasie nagrywania synchronicznie otwierały się stara i nowa nagrywarka przy sprawzdaniu poprawności zapisu. CO mam z tym zrobić? Chciałbym bardzo, żeby stara nagrywarka i nowa działa niezależnie. Proszę serdecznie o pomoc Kuba /frodoq/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Sprawdź dokładnie ustawienia zworek na napędach. Master do ostatniego złącza na taśmie, slave do środkowego. Sprawdź w biosie czy któryś z kontrolerów IDE, albo kanał kontrolera nie jest wyłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...