aberos2 Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Chce sobie zakupić płytke pod moje p4 2,4 GHz 533 FSB i Gainwarda Ti 4200 "GS" ALe jest ich tyle ze nie wiem co wybrać moi faworyci to MSI 648E oparta na sis 648 oraz MSI 845PE oparta na intelu 845 PE Teraz powiedzcie mi która jest lepsza lub doradźcie inną, z góry dziękuje :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 ja bym brał i845pe ale od asusa albo gigabyte moim zdaniem lebszy chipset w sumie sis648 wcale nie taki zły ale ja bym wzioa tego PE aha jaka ma być ta płyta super droga i wypasiona czy tania i wyposarzona w podstawowe rzeczy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 taka płytka przyszłościowa aby starczyła na jakieś 2 lata :))) do 600 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazio Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 taka płytka przyszłościowa aby starczyła na jakieś 2 lata Hehe marzyciel. Nie istnieje coś takiego jak płyta przyszłościowa. Czemu? Bo co chwilę wychodzą nowe chipsety i pod Intela i pod AMD. Np. na wiosne przyszłego roku wyjdzie Catterwood pod intela i Granit Bay przestanie być przyszłościowy. Ja bym brał tę na 845PE. Intel + Intel to dobrana para. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuckmAn Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Napewno bardziej przyszlosciowy jest sis648. Polecam Msi (sam mam gigabyta ale ma malo opcij w biosie) super plytka duzo mozliwosci oc. Obsluga ddr 400, ata 133, agpx8. Narazie malo kto ma te standardy w kompie wiec mysle ze jest w jakims tam sensie przyszlosciowa. Napewno bardziej od intelowskich. A z wydajnoscia sisa jest super. U mnie moj gigabyte chodzi jak cudo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazio Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 ATA133 i AGP8x jak narazie są tylko chwytami marketingowymi nie wnoszącymi zbyt wiele jeśli chodzi o wzrost wydajności. Poza tym np. tandem Radeon 9700 + SiS648 to niezbyt udana para. Zdażają się problemy w obsłudze trybu AGP8x w postaci niestabilności systemu. I845PE niezbyt ustępuje wydajnością SiS648 a wniektórych zastosowaniach go przewyższa. Poza tym IMHO 845PE lepiej nadaje się do podkręcania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuckmAn Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Akurat dluuugo testowalem 9700 na moiej plytce. Rzadnych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 polecam tego MSI (sam go mam) przyszlosciowa to ona moze nie jest ale jest w stanie puscic pamieci ram na ~ponad 600MHz !!!!!!!!!!!!! i ich wydajnosc jest barddzzzooooo wysoka na mojich 420 MHz Sandra wyswietla 3150 MB/s :DD I wogole jest bardzo dobra a i do tego dzwiek na pokladzie 5.1 :) POLECAM !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...